Skip to main content

Önce Güvenlik Projesi sona erdi

Muş Haber Fotoğrafı

  Muş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan Önce Güvenlik Projesi´nin üçüncü akışı da başarıyla tamamlandı ve proje sona erdi. Proje, 31 Mayıs 13 Haziran tarihleri arasında Almanya´nın Dorsten kentinde düzenlendi.7 öğretmen ve usta öğreticilerin katıldığı proje uygulaması iki hafta sürdü. Muş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nden projeye katılan usta öğrenci ve öğretmenler, iş güvenliği ile ilgili bilgi alarak okul ve işletmelerde incelemelerde bulundular.

Başarılı bir şekilde projeyi tamamlamaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Muş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mahir Gür, Önce Güvenlik Projesi´ni 2014 yılında başlattıklarını dile getirdi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Gür: Kurumumuz Muş Mesleki Eğitim Merkezi´nin, 2014 yılı teklif çağrısı döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında sunulan 2014-1-TR01-KA102-003919 nolu Önce Güvenlik projemiz kapsamında üçüncü ve son akışımız da başarı ile tamamlandı. 31 Mayıs-13 Haziran tarihlerinde Almanya´nın Dorsten şehrinde gerçekleştirilen uygulamaya 7 öğretmen ve usta öğretici katıldı. 7 öğretmen ve usta öğreticiden oluşan grubumuz, 2 hafta Almanya´da iş güvenliği hakkında kurum, okul ve işletmelerde incelemelerde bulundu. Yetkililer ile İş Güvenliği hakkında görüş alış-verişinde bulunarak bilgiler aldılar ve ardından alınan tedbirler ve eğitimleri yerinde görme ve inceleme fırsatı buldular şeklinde konuştu. İki haftalık proje gezisinin katılımcılara büyük yarar sağladığını dile getiren Gür, özellikle iş güvenliği konusunda çok önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti.

Farklı bir ülkeyi ve dolayısıyla farklı tarihi, kültürel değerleri de tanıma fırsatı buldukları için mutlu olduğunu ifade eden Gür: İki haftalık bir çalışma programı gerçekleştiren personelin İş Güvenliği konusunda bilgi ve deneyimlerini arttırmış oldular.

Çeşitli kurum ve işletmelerde konu ile ilgili çalışmalar ve etkinlikler yaparak bizdeki uygulamalarla kıyaslamayı gerçekleştirdiler. Boş zamanlarında ve hafta sonları ise bölgenin tarihi ve kültürel mirasını gezme ve görme fırsatı yakaladılar ifadelerini kullandı.

Gür, tecrübelerin pratize edilmesi gerektiğini vurguladı Almanya´nın Dorsten kentinde süren 2 haftalık eğitim sonucunda edinilen bilgi ve deneyimlerin pratize edilmesi gerektiğini vurgulayan Gür, güvenlik tedbirleri konusundaki kazanımların mutlak suretle uygulama dökülmesi gerektiğini belirtti. Böyle organizasyonların ilimize geri dönüşü açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Gür: Katılımcılardan beklentimiz; edindikleri deneyimleri ilimize taşımaları, çalıştıkları işletmelerde ve işyerlerinde güvenlik tedbirleri konusunda edindikleri tecrübelerini pratize etmeleridir.

Eğitim faaliyetlerinde bu bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimize aktarmalarını bekliyoruz. Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında desteklenen bu proje ile Kurumumuzdan 8 öğrenci, 8 mezun, 2 refakatçi öğretmen ve 7 öğretmen ve usta öğretici olmak üzere toplam 25 katılımcı İş Güvenliği konusunda yurtdışı tecrübesine sahip oldu ifadelerini kullandı. Gür, staj fırsatlarına da değindi 2 haftalık Önce Güvenlik Projesi kapsamında 25 öğrencinin ve mezunların staj yapma fırsatı yakaladığına dikkat çeken Gür: Öğrenci ve mezunlarımız yurtdışında staj yapma fırsatı yakaladılar ve öğretmenlerimiz konu ile ilgili yurtdışındaki(Avrupa) uygulamaları yerinde görme ve inceleme fırsatı yakaladılar.

Bu projenin tüm katılımcılara olumlu katkılar sağladığını ve onlarında bu bilgi ve becerilerini İlimiz öğrenci, esnaf ve işletmelerine aktaracağını umuyor ve bekliyoruz. Proje çıktısı olarak hazırlanacak kitapçıklar İş piyasası ile paylaşılarak da katkının oluşması sağlanacaktır. UA yetkililerine, katılımcılara, yurtdışı ortaklara ve emeği geçenlere teşekkür ederiz ifadelerini kullandı. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri