Skip to main content

Devrim ziyaretleri değerlendirdi..

Muş Haber Fotoğrafı

Muş İli Genişletilmiş İstişare Değerlendirme Toplantısı kapsamında ilimize gelen ve 2 gün süre ile bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan işadamlarına Muş’un potansiyelini gösterdiklerini belirten Devrim, devletin ticaretten elini çekip, işi ehline bırakması gerektiğini kaydetti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte ilimize gelen 150 dolayındaki işadamları ile birlikte Muş’ta gerekli inceleme ve temasların yapıldığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim, hafta sonundaki ziyaretleri değerlendirdi.

Muş İli Genişletilmiş İstişare Değerlendirme Toplantısına katılmak üzere Muş’a gelen işadamlarına Muş’un sahip olduğu imkan ve potansiyeli gösterdiklerini kaydeden Devrim yapmış olduğu açıklamada, Muş’taki işsizlik oranının giderek arttığını ve istihdam alanlarına şiddetle ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Devrim, “160’a yakın işadamı 25 bürokrat ve bakan ilimize çıkarma yapmışlardır. Bunu böyle değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu çıkarmanın sayesinde özellikle Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan’a şükranlarımı sunmak istiyorum. Çünkü Sayın Bakanımızın her türlü davranışından, konuşmasından yaklaşımından Muş’a ne kadar duyarlı olduğu ve bağlı olduğu görülmekte idi” dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı hemşehrimiz Zafer Çağlayan’ın Muş halkının büyük bir duyarlılık ve misafirperverlik ile karşıladığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim, “Sayın Bakanımız ve beraberinde gelen heyeti karşılama ve ağırlama esnasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Herkes yorganın ucundan tutması gerektiği gibi tuttu ve görevini layıkı ile yerine getirdi. Bir görevi yerine getirme aşamasında önemli olan görevi sonlandırmaktır. Şükürler olsun ki üzerimize düşen görevi layıkı ile yerine getirebildiğimize inanıyorum. Şimdi sıra siyasilerimizdedir bizim üzerimize düşeni yapmış olduğumuz gibi onlarında üzerlerine düşen görevleri yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Tabi bu konuda çok şanslı olduğumuzu da belirtmek istiyorum. Yeni atanan valimizin icraatlarını kısa süre içerisinde görme şansını elde etmiş olacağız. Büyük bir yerden geldi, sanayinin ne olduğunu tarım’ın ne olduğunu tüccar ve esnafın durumunun ne olduğunu iyi bilen bir Vali’ye sahip olduğumuz kanaatindeyim. Sayın Valimizin önderliğinde karşılıklı diyalog içerisinde ilimizin sorunlarına eğileceğimize ve çözümler üretebileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

İşadamlarının ziyareti ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim konuşmasında şunları söyledi: “Konuşmamda da değindiğim gibi devletin asli görevlerini yapması gerektiğini bir kere daha vurgulamak istiyorum. Devlet, eğitim, sağlık, güvenlik gibi temel görevleri yerine getirecek, alt yapıyı hazırlayacak ondan sonra da müteşebbislerden yatırım yapmalarını bekleyecektir. Bütün bu imkânları sağladıktan sonra da yatırım yapmak iş adamlarının işidir. Devlet elini ticaretten çekmelidir, işi ehillerine bırakmalıdır. Biz gelen işadamları heyetini Organize Sanayi Bölgesine götürdük, Tigem arazilerine götürdük, Karasu ve Murat Nehirlerini gösterdik ve dedik ki gelin hep birlikte Çin’in dünya genelinde yapmış olduğu ticari atılımın bir benzerini de biz buradan, Muş’tan yapalım dedik. Bunu istememdeki kasıt buradaki işgücünün batı illerine oranla çok daha düşük olması, işsiz sayısının diğer illerle kıyas edilemeyecek kadar fazla olmasıdır. Nüfusun büyük bir bölümünün işsiz olması, çalışma çağındaki gençlerin hala aile reisine bağımlı bir biçimde yaşamlarını sürdürebilmeye çalışmaları, çözüm üretilmediği müddetçe sosyal bir patlama yaşanma riskini arttırmaktadır. Sayıları on binleri işsizler ordusunu azaltmak için herkesin görevini yetirmesi gerekliliğini tekrar tekrar vurgulamak istiyorum. İşadamlarının ilimize gelmeleri ile birlikte tekrar su yüzüne sorunların başında kalifiye eleman eksikliği göze çarpmaktadır. En kısa süre içerisinde Sayın Valimizin önderliğinde Çıraklık Okulunda gerekli olan istihdam edilme aşamasında öncelikli bölümlerin açılması gerekir. Bu sorunları çözdükten sonra yatırım kendiliğinden ilimize gelmiş olacaktır. Son olarak şunu belirtmek istiyorum ki herkes üzerine düşen görevi, memleket için yapması gerekeni yaparsa sorunların çözümlenmemesi için önümüzde hiçbir engel olmadığı görülecektir.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri