Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Öğretmen evinde düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cüneyt Öner, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hadi Taşkaya, Sabahattin Subaşı, Alparslan Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Fatih Bingölbali ve İlde görev yapan basın mensupları katıldı. 2006-2009 yılları arasında yapılan yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, okullaşma oranında yüzde 98’lik bir ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Eğitim ve Öğretimin önemine değinen Bayraktar; “Toplumumuzun, daha mutlu ve güçlü olması, eğitim alanında kazanılacak başarılara bağlıdır. Çünkü eğitimin konusu insandır. İnsanın ülke kalkınmasında bilinçli olarak katılması için, eğitilmesi ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi, gereklidir. Eğitime verilen önem, insana verilen önemdir. Toplumların ilerlemesini ancak ve ancak aklın ve bilimin öncülüğünde yapılan eğitim ve öğretimle gerçekleşmektedir. Adına bilgi çağı dediğimiz, günümüzde artık dünya bilim ve teknoloji allanın da yapılan atılımlarla küresel bir yapıya kavuşmuştur. Ulu Önderin göstermiş olduğu muasır, medeniyet seviyesini yakalamak hedefi ancak bilgi elde etmek ve eğitimde çağdaş seviyeyi yakalamak ile mümkün olacaktır” dedi. Bölgenin ve ilimizin en büyük sorunları arasında yer alan eğitimsizliğin önüne geçmek için bütün imkânları seferber ettiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, “Bölgemizin ve ilimizin en önemli sorunu gençlerimizin eğitimli birer fert olarak yetişmeleri ve hayata aydın bir kişi olarak atılmalarıdır. Bunu gerçekleştirmede, insana yapılan yatırım, yatırımların en güzeli, en verimlisi ve en anlamlısıdır” diye konuştu. En çok kaynak ayrılan noktanın eğitim yatırımları olduğuna vurgu yapan Bayraktar; “ Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en çok önem verdiğimiz ve maddi olarak kaynak ayırdığımız alan eğitim yatırımıdır. 2006-2009 yılları arasında eğitimde yapılan planlamalarımız doğrultusunda bunca güzel yatırımlardan sonra eğitimde birkaç yıl içerisinde çok daha ileri seviyelerde olacağımıza inanıyorum” dedi.
“ANAOKULLARINA AĞIRLIK VERDİK”
İl merkezi ve ilçelerde bulunan anaokulları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bayraktar, “2008-2009 eğitim öğretim yılında İlimiz Merkez ilçede 5, Bulanık, Hasköy, Varto, Malazgirt ve Korkut ilçelerinde de 1’er olmak üzere toplam 10 Anaokulu yapıldı. 2009-2010 eğitim öğretim yılında 353 Okul Öncesi öğretmeni ve 5 ücretli okul öncesi öğretmeni ve önceki kadrolu öğretmenlerle beraber 425 öğretmenle eğitim-öğretim sağlanmaktadır. Daha önceki yıllarda Okul Öncesi öğretmen ihtiyacı Kız Meslek Lisesi Okul öncesi bölüm mezunları ile yapılırken şimdi öğretmenlerimizin tamamı Fakülte mezunu öğretmenlerdir. 2006 Eğitim-öğretim yılında Okul Öncesi okullaşma oranı ilimizde %13 iken 2009-2010 Eğitim-öğretim yılında okullaşma oranı % 47’e ulaşmış ve Türkiye ortalamasının üzerine çıkmıştır. Türkiye ortalaması % 36 iken, İlimizde okullaşma oranı Türkiye ortalamasının % 11 ilerisindedir.
YURTLAR YAPILDI
Kırsal kesimde yaşayan nüfusun bir hayli fazla olması nedeni ile yurt yapımına önem verdiklerine kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, “İlimizde ortaöğretim yurtlarına ihtiyaç olduğundan, İl nüfusunun % 65’nin kırsalda yaşadığı İlköğretimden sonra Ortaöğretimde okumak isteyen öğrencilerin büyük bir sıkıntı çektikleri yer sorunu olduğundan 2008-2009 eğitim – öğretim yılında Muş Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmaları sonucu 4 tane merkezde, 2 tane Bulanık ilçesinde, 1 tane Hasköy ilçesinde, 1tane Varto İlçesinde olmak üzere 8 tane, 2350 kişilik öğrenci yurdu yapımına başlandı. Türkiye’de en çok Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bulunan illerden biriyiz. İlköğretimde 24 Yatılı Bölge Okulumuz bulunmaktadır. Bu Yatılı Bölge Okullarımızla ilgili yapılan planlamalarla kırsal kesimde ilköğretim okulu olmayan köyler ile 5. sınıftan sonra mezun olup, köylerinde okulu olmayan köylerdeki ilköğretim çağındaki öğrencilerimizin Yatılı Bölge İlköğretim okullarına kayıtları yaptırılıp eğitimleri sürdürülmektedir. İlköğretimde kampanya başlarken çağ nüfusuna göre kız çocuklarında % 61,6 olan okullaşma oranı bu eğitim öğretim yılı itibariyle % 105. 78’ e çıkarıldı. Ortaöğretimde 2001-2002 öğretim yılında kız çocuklarının okullaşma oranı % 7,8 iken 2009-2010 öğretim yılında % 28.56’ya çıkarıldı” diye konuştu.
EĞİTİM-ÖĞRETİMDE BAŞARIYI ARTTIRMAK İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR
2006-2009 yılında tüm İlköğretim okullarında OKS ve SBS ye hazırlık kursları açılmıştır. Valilik tarafından kurulan sınav hizmetlerince SBS ve ÖSS ye hazırlanan öğrencilerimize yaprak test dağıtımı yapılmaktadır. İlimizde 2006-2009 Eğitim ve Öğretim yıllında 4.5.6.7.8.9.10.11.sınıf öğrencilerine bir öğretim yılında 4 kez başarı değerlendirme Sınavları yapıldı. İlimizde ilk defa SBS’de 2008 yılında Türkiye birincisi ve 2007 yılında Türkiye üçüncüsü ilimizden çıkmıştır. Yine ilk defa Muş Fen Lisesi 2009 ÖSYS de beklenenin üstünde başarı göstererek Muş’un gurur kaynağı olduğunu gösterdi. Bu yıl ilk mezunlarını vererek ÖSYS sınavlarına katılan öğrenciler okullarına ve kendilerine yakışan başarıyı yakalayarak kendinden sonra gelen öğrencilere model olmayı başardılar. Tercih işleminde bulunan 26 öğrenciden 22’si ise kelimenin tam anlamıyla kendilerini de aşarak en iyi fakültelere girebilmişlerdir. Öyle ki kazanan öğrencilerin en büyük gurubunu Tıp fakültelerine giren öğrenciler oluşturmuştur. Sınavda en iyi üniversitelerin en iyi bölümlerini kazanarak gelecekte de başarılarının devam edeceğinin ipucunu vermiş oldular.
Muş Ovası Gazetesi
Eğitim değerlendirildi
Haber Kategorileri :
038
Mayıs 3, 2010 8:47 PM
İlgili Haber Bulunamadı
Ekonomi Haberleri
Eğitim Haberleri
Kültür Sanat Haberleri
Profesyonel internet sitesi için arayın..
- Google Arama Kaydı
- SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
- Türkçe Yönetim Paneli
- Yedekleme Hizmeti