Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Muş Yatırım Destek Ofisinin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muş İl Müdürlüğü destekleri ile düzenlediği girişimcilik kurslarında başarılı olan 215 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen sertifika dağıtım törenine DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür, KOSGEB Muş Müdürü Kenan Mergen ve çok sayıda kursiyer ile aileleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür, sertifika alan kursiyerlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Girişimciliğin önemine değinen Görür, Pasif bir kültürden bekleyen bir kültürden aktif olmayan bir kültürden aktif olan hareket eden, araştıran, fırsat kollayan bir birey bir toplum için önemli bir refah kaynağıdır. Bir toplumun temel sermayelerinden biri girişimci sınıfıdır. Girişimcilik kültürü ve girişimcilik sayısı bir topumda ne kadar çok olursa bir toplumun refahı da o kadar artar dedi.
Açılan kurslara 240 kişinin müracaat ettiğini ifade eden Görür, Yeni iş kuracak girişimcilere fon kaynağı sağlamak, girişimcilik kültürünü geliştirmek ve iş kurma sürecinde gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Muş Yatırım Destek Ofisi tarafından 20 Nisan ile 12 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenen KODGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başarıyla bitiren 215 girişimci adayına sertifika verilecektir. 30 kişilik 8 sınıftan oluşan eğitim programına toplamda 240 kişi müracaat etti. Eğitim sonunda programı 215 kişi başarı ile tamamladı. Sertifika alan girişimci adayları 30 bin TL hibe, 70 bin TL iki yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi kullanmak için KOSGEBe müracaat edebileceklerdir ifadelerini kullandı.
KOSGEB Muş Müdürü Kenan Mergen, ise, KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı kurulmuştur. 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kurulmuş olan KOSGEB, bu tarihten 2009 yılına kadar, sadece imalat sanayi KOBİlerine hizmet ve destekler vermiştir. Ancak, ülkemizde imalat sanayi sektörü dışındaki sektörlerin ekonomik katma değer üretme ve istihdam oluşturma potansiyelinin artması ve imalat sanayi dışındaki sektörlerdeki KOBİlerden gelen talepler, KOSGEBin hedef kitlesini tüm KOBİleri kapsayacak şekilde genişletmesi gerekliliğini gündeme getirmiştir şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra kurslarda başarılı olanlara tek tek kurs bitirme belgeleri verilerek tören son buldu.
Muş Manşet Gazetesi