Skip to main content

Vatandaş toplu taşımada düzenleme istiyor..

Muş Haber Fotoğrafı

Şehir içi toplu ulaşımda yaşanan sıkıntılardan dolayı, yetkililere göndermede bulunan, vatandaşların sesine kulak veren Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, sıkıntıların elde olan imkânlarla giderilemeyeceğini, fakat ileriki zamanlarda toplu ulaşımda yaşanan bu sıkıntıların son bulacağının sözünü verdi.

Şehrin trafik sorununun ciddi anlamda sıkıntı yaratmasından dolayı vatandaşların sıkıntılarına hak verdiğini belirten Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, maddi imkânsızlıklardan dolayı var olan bazı sorunlar gibi şehir için toplu ulaşımı sağlayan araçların yaşatmış olduğu sıkıntılara da çözüm üretemediklerini kaydetti. Toplu ulaşımda yaşanan sıkıntıların giderilmesini isteyen vatandaşlar ise , “ bizler Belediye Başkanımızın bu sorunumuzu çözmesini istiyoruz. Fakat kendisi imkânsızlıktan yakınıyor. Belediyemizin maddi sıkıntılar içerisinde olduğunu biliyoruz. Ama bu şehirde yaşayan vatandaşlar olarak toplu ulaşımda yaşanan sıkıntıların giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştular. Dolmuşların vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerinden yakınan Muş halkı özellikle Şoförler ve Otomobilciler odasının duyarsızlığından dert yanarak, keyfi uygulamalardan dolayı yaşamış oldukları sıkıntıların bir son bulmasını istiyorlar. Dolmuşların indirme ve bindirme yerlerinin belli olmamasından ötürü bir hayli sıkıntı yaşadıklarını kaydeden vatandaşlar yetkililerden duyarlılık beklediklerini kaydederek, dolmuşların toplu ulaşımda vatandaşlar üzerinde yaratmış oldukları sıkıntılara birilerinin dur demesini beklediklerini ifade ettiler.

“ELDE OLAN İMKÂNLARLA DÜZENLEME YAPACAĞIZ”

Vatandaşların sıkıntılarına duyarlılık gösteren Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, “ yaşanan sıkıntıların farkındayız. Fakat halkımda biliyor ki şuan imkânım yok. Yapmış olduğumuz trafik komisyonu toplantılarında İl Emniyet Müdürümüz de bu sıkıntıları defalarca dile getirdi ve çözüm yolları gösterdi. Bizler bazı şeylerin rayına oturmasını bekliyoruz. Dolmuşların vatandaşlara yaşatmış oldukları sıkıntıları her zaman olduğu gibi yine Belediyemizin kısıtlı imkânları ile halletmeye çalışacağız” dedi. Toplu ulaşımın düzene girmesi için levha koymak yer belirlemek gibi bazı hususların zamanla yerine getirileceğini dile getiren Başkan Dede, şuanda bu gibi konuların giderilmesi için elverişli imkânlara sahip olmaları gerektiğini fakat elde olan imkânlar ile yaşanan bu sıkıntıların ilk etapta giderilemeyeceğini vurguladı. Toplu ulaşımda yaşanan sıkıntıların giderilmesinin kolay olmayacağını dile getiren Dede, “ sıkıntıların giderilmesi göründüğü kadar kolay değil. Ben trafik akışını düzene koymak veya bazı güzergâhlarda köylerden gelen araç keşmekeşliğini düzene getirmek için zabıta çalıştırıyorum. Benim zabıtalarımın hepsi işçi kadrosunda kanunen işçiyi zabıta olarak çalıştırmak suçtur. Ama ne yazık ki yeterli sayıda personelim de yok. Buyurun işin içinden siz çıkın. Ama yinede ben vatandaşlarım için elimden gelen her şeyi yapıp bu sorunu da çözüme kavuşturacağım” şeklinde konuştu.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri