Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ), bilimsel araştırma projeleri geliştiren ve yürüten araştırmacıların işini kolaylaştırmak için önemli bir adım atarak Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Otomasyon Sistemini hayata geçirdi.
Konu ile ilgili MŞÜ resmi web sitesinden yapılan açıklamada, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Otomasyon Sisteminin uygulanmaya başladığı, geçmiş yıllarda desteklenen ve devam eden projeler, BAP Otomasyon Sistemine aktarılırken yeni çağrı döneminde teklif edilecek projeler de artık bu sistem üzerinden işlerlik kazanacağı belirtildi
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Birçok açıdan proje süreçlerini kolaylaştırması hedeflenen BAP Otomasyon Sistemi araştırmacılara büyük avantajlar sağlayacak. Araştırmacılar BAP Otomasyon Sistemine giriş yaparak; Proje başvurusu yapabilirler. Proje ve proje bütçelerinim durumunu takip edebilirler. Proje satın alma talebinde bulunabilirler ve satın alma taleplerinin durumlarının takibini yapabilirler. Projeye ilişkin talep edilen hizmet ve ürünlerin durumlarının takibini yapabilirler. Projeleriyle ilgili her türlü yönetim kurulu kararını görebilir ve e-postayla alabilirler. Proje ara ve sonuç raporlarına girebilirler. Projelerden ürettikleri yayınlara ait bilgileri girebilirler. Proje kabul, ek bütçe, ek süre, proje tamamlama, proje iptal vb. proje işlemlerini takip edebilirler. Hakem olarak kendilerine atanmış olan projeleri inceleyebilir ve proje hakkındaki değerlendirmelerini yapabilirler. Satın alma işlemlerindeki ürün/hizmetlerine ilişkin Türkiyenin çeşitli yerlerinden yapılan çok sayıda online teklifi görebilirler. BAP biriminin demirbaş kaydını görerek projeleri için talep edebilirler.
Ocak 2018den itibaren bütün proje önerilerinin BAP Otomasyon Sistemi üzerinden kabul edileceğini ve bunun için de e-imzanın gerekli olduğunu hatırlatan Bilimsel Araştırma Proje Komisyonu üyesi Yrd. Doç. Dr. Cumhur Türk, kabul edilen projelerin devamında gelen satın alma, gelişme-sonuç raporu ve her türlü diğer taleplerle ilgili süreçlerin de yine e-imza ile yapılacağını belirtti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer, BAP Otomasyon Sistemine geçilmesiyle proje başvuru ve uygulama süreçlerinde yaşanan gecikmelerin önemli ölçüde azalacağını söyledi. Eski sistemde proje yürütücülerinin başvuru, satın alma ve proje değerlendirme aşamalarında ciddi mağduriyetler yaşadığını hatırlatan Prof. Dr. Tüzer, BAP Otomasyon Sistemi ile süreçlerin tamamının hızlanacağını ifade etti.
BAP Otomasyon Sisteminde e-imza modülü olduğu için kağıt israfının ortadan kalkacağına da dikkat çeken Prof. Dr. Tüzer, 80’e yakın üniversitenin kullandığı sistem sayesinde proje yürütücülerinin ortak hakem ve firma havuzundan da istifade etme imkanının doğacağının altını çizdi.
BAP Otomasyon Sistemi hakkında etraflı bilgiye ve sistemin nasıl kullanılacağına ilişkin videolu anlatımlara ulaşmak için http://bap.alparslan.edu.tr adresindeki Yardım sekmesi tıklanabileceği belirtildi.
Muş Manşet Gazetesi