Varto Belediyesi Zabıta Ekipleri, fırın, manav ve kasaplarda inceleme yaparak kurallara uygun davranmayan işyeri sahiplerine uyarılarda bulundular. Varto’da işyerlerini denetleyen zabıta ekipleri, fırın, kasap ve manavlarda kontrollerde bulundu. İşyerlerinin hijyenikliğine, etlerin mühürlü olup olmadığına, ekmeklerin gramajlarına ve fiyat etiketi bulunup bulunmadığına yönelik çalışma yapan zabıta ekipleri, istenilen şartlara uymayan işyeri sahiplerine uyarılarda bulundular. Zabıta ekipleri, ikinci bir kontrolde uyarıları dikkate almayan işyerlerine cezai işlem uygulanacağını belirttiler.
Varto Belediyesi Zabıta Amirliği’nde görevli zabıta memuru Abdulbaki Sinanoğlu, “Varto belediyesi zabıta amirliği olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bizim ilçemizde bulunan fırınları kontrol ederek ekmeklerin verilen değerlere göre yapılıp yapılmadığını, gramajında eksikliklerin olup olmadığını, işyerlerinde işletme açılış ruhsatı ile Pazar tatil ruhsatlarının olup olmadığını, ayrıca kasaplarda mühürsüz ve kaçak etlerin olup olmadığını manavlarda etiket usulünün uygulanıp uygulanmadığını ve işyerlerinin hijyenik olup olmadığını kontrol ettik. Gerçekten bazı işyerlerinin hijyenik olduğunu gördük. Uygun bulunmayan işyeri sahiplerini de ilk kez uyardık” dedi. Topkan Haber Ajansı