Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Masumiyetini ispatlama imkânı tanıyacak bir yolun tanınması gereklidir

Masumiyetini ispatlama imkânı tanıyacak bir yolun tanınması gereklidir

Muş Haber Fotoğrafı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, hainlerin temizlenmesi kadar masumların iadesinin de önemli olduğunu söyledi.

FETÖ ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, FETÖ’nün darbe girişiminin, halkın cesareti sayesinde akim kaldığını ve ülkenin büyük bir badire atlattığını belirtti. Paralel yapılanmanın elebaşlarından bunun sorulmasının ve cezalandırılmasının hukukun gereği olduğunu dile tiren Mahir Barışan: FETÖ/PDYnin giriştiği darbe teşebbüsü, iradesine, demokrasisine ve vatanına sahip çıkan halkımızın cesareti sayesinde akim kalmış; milletimiz ve ülkemiz büyük bir badire atlatmıştır. Darbe girişimi akabinde bu hain teşebbüsün ve arkasındaki terörist/paralel yapılanmanın elebaşlarının, yöneticilerinin ve destekçilerinin tespit edilerek adalet karşısına çıkartılması, hesabının sorulması ve sorumluların cezalandırılması hukukun gereğidir. Bu sürecin en önemli ayaklarından birini de kamuda yuvalanmış terör örgütü mensubu ve destekçilerinin kamu görevinden çıkarılmaları teşkil etmektedir. Nitekim FETÖ/PDY mensuplarının kamu görevi üstlenmelerine izin vermek, yeni 15 Temmuzlara kapı aralamak, yeni bir fırsat vermek olacaktır dedi.

Hiç şüphesiz ki bu süreçte, demokrasi ve hukuk düzeninden taviz verilmemesi, sürecin kendisi kadar önem arz etmektedir diyen Barışan açıklamasını şöyle sürdürdü: Köklü devlet geleneğimizin bir özeti olan ‘adalet mülkün temelidir’ sözünün aslında hukuk devleti ilkesinin bizzat kendisi olduğuna şüphe yoktur. Nitekim toplumun beklentisi, kamu idarecilerinin, akamete uğratılan darbe girişimi sonrası ülkeyi ve devleti terörist yapılardan temizleme sürecinde adalet ve hukuk kurallarına bağlı kalınması yönündedir.

Açığa alınma ve görevden uzaklaştırmalara dikkat çeken Barışan şu ifadeleri kullandı: Darbe girişimi sonrası alınan olağanüstü hâl kararı ve başlatılan soruşturmalar çerçevesinde uygulamaya konulan ‘açığa alınma/görevden uzaklaştırma’ tedbiri, suçluların ortaya çıkartılması, şüpheli ile masum arasında ayrım yapılabilmesi, ceza soruşturması ve idari incelemelerin sağlıklı yürütülebilmesi açısından yerinde ve gerekli bir işlemdir. Ancak kamu görevinden çıkarma gibi ağır hukuki sonucu olan bir işlemden evvel en azından bu kişilere masumiyetini ispatlama imkânı tanıyacak bir yolun tanınması gereklidir.

Kamu görevinden çıkarılanlar arasında tek bir masumun dahi bulunmaması gerektiği hususunun, en az FETÖ/PDY mensuplarının kamudan ihracı kadar önemli bir konu olduğunun altını çizen Barışan şunları kaydetti: Bu kapsamda, 672 sayılı KHK ile haklarında kamu görevinden çıkarma kararı verilen kamu görevlileri hakkında, bağlı bulundukları kurumlar bünyesinde bir itiraz mekanizması kurulması, kişilere hangi gerekçeyle haklarında çıkarma kararı verildiğinin bildirilmesi, kendilerini savunma hakkı sunulması ve haklı görülmesi halinde görevine iadesi gerekmektedir. Bu yaklaşım, büyük kısmında isabet görülen kamu görevinden çıkarmalara olan desteği artıracaktır. Her ne kadar KHK ile kamu görevinden çıkarma kararı verilmiş ise de, bu düzenleme, bireysel idari sonuç doğuran bu işleme karşı idari dava açmaya engel değildir. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu çerçevede hakkında delillendirme yapılamayan, masumiyetinde şüphe olmayan üyelerimize hukuki desteğimiz sürecektir.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri