Skip to main content

Esnafın istikrara ihtiyacı var

Muş Haber Fotoğrafı

Kurban Bayramı münasebetiyle Muşa gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mehmet Burhan Aksak, ülke gündemindeki konularla ilgili genel değerlendirmede bulundu.

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümetin kurulmamasının esnaflara çok ciddi zararlar verdiğini kaydeden Aksak, bu konuda çözüm üretmek adına Doğu ve Güneydoğu sivil toplum örgütlerinin başkanlarıyla birlikte ilk olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşı, daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlunu ve son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini kaydetti.

Terör olaylarından dolayı esnafın çok etkilendiğini belirten Aksak, Esnafımız iyi durumda değil. Doğu ve Güneydoğuda yılardır PKKdan en fazla zarar ve ziyanı esnafımız çekti. Edirneden Vana İzmirden Karsa hepimiz kardeşiz. Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu olarak kardeşlik sloganı için broşürler hazırlayarak bütün Türkiye esnaflarına ulaştırdık dedi.

Konuşmasında Suriyeden örnekler veren Aksak, Hepimiz akşamları oturup televizyondan Suriye halkının ne durumda olduğunu görüyoruz. Onların durumlarını biz Müslüman olarak, İnsan olarak orada yaşananları kabullenemiyoruz, üzülüyoruz. Bizler Türk halkı olarak onları yalnız bırakmadık, iyi veya kötü yaşayacakları bir yer onlara verdik. Evimizdeki ekmeği ikiye bölerek onlar aç kalmasın diye onlarla bölüştük. Ama nereye kadar bu böyle devam edebilir? Biz onlara kapılarımızı açtık, onların sığınabileceği bir yer olduk ama bizim çevremizde gidebileceğimiz bir yerimiz yok. Bu ülke, bu bayrak bu vatan hepimizin. Çanakkale de binlerce şehit var ve o şehitlerin içinde Türk, Kürt, Arap, Çerkez birçok ırktan insan var. Müslüman olarak hepimiz birbirimize bağlıyız, birbirimize sahip çıkmalıyız. Bizim bu ülkenin dışında gidebileceğimiz başka bir yer yok, onun için birlik beraberlik içinde bu ülkeye sahip çıkmalıyız diye konuştu.

7 Haziran seçiminden sonra bir hükümet kurulmasını istediklerini kaydeden Aksak, Ekonominin sıkıntıda olduğu, etrafımızın ateş çemberinde olduğu bir dönemde bizde bu durumda bir hükmet çıkar diye düşünüyorduk ama bir geçici seçim hükümeti kuruldu. 1 Kasımda yeni bir seçim var. Bu seçimden sonra sonuç ne olursa olsun ülkede mutlaka bir hükümet kurulması lazım. Yabacı yatırımcı bu ülkeye gelmek için can atıyordu ama şimdi parasını çekmeye çalışıyor. Biz diyoruz ki netice ne olursa olsun koalisyonda olsa tek partide olsa bu ülkede bir hükümetin kurulması lazım. Ülkenin birlik ve beraberliğini tartışmamaları lazım. Bu ülkede 550 milletvekili seçiliyor. Mecliste 550 milletvekili bir birleriyle konuşmuyorsa, aynı masada oturmuyorsa vatandaş buna ne yapabilir ki? Biz oy verdik, onları oraya gönderdik. Bizim beklentimiz onların mecliste her ne olursa olsun bu ülkenin çıkarları için mücadele verip çırpınmalarını istiyoruz ifadelerini kullandı.

Aksak konuşmasında, Esnafın artık mücadele edecek gücü yok. Küçük esnaf, tüccar bitmiş durumda. Onun için bu terör belasından bir an önce kurtulmak istiyoruz. Biz barıştan yanayız. Bu ülkede 20 milyona yakın bir Kürt kesimi var. Bunların hepsi de bu ülkenin kardeşleridir. Bin yıllık kardeşliğimiz varsa hepimiz bu ülkenin sahibiyiz. Hepimiz bu ülkede yaşadık, dedelerimiz ecdadımız hep buralarda yaşadı, bu topraklarda öldü. Bizim dedelerimiz yıllarca burada Ruslara karşı mücadele vermiş. Çıkın dağlarda hala Ruslardan kalma kapsüller bulursunuz. O zaman kimler koruyordu buraları? Albaylar binbaşılar vardı. Bunların birçoğu Kürt kökenli insanlardı. O zaman birbirimizden farkımız yok. Kürtü, Lazı, Çerkezi her kim olursa olsun hepimiz kardeşiz. Bu ülkeye hep birlikte sahip çıkacağız. Birbirimize sarılarak kardeşlik ve barış isteyeceğiz ifadelerine yer verdi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri