Skip to main content

Yaz Kur´an kurslarında hedef 30 bin çocuk

Muş Haber Fotoğrafı

  2014-2015 eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte Yaz Kur´an Kursları başladı.

22 Haziran itibariyle başlayan kurslar 21 Ağustos´ta sona erecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve İl Müftülüğü´nce verilecek olan kurslarla ilgili bir açılış programı düzenlendi.

Programa; İl Müftüsü Recep Uzun, Merkez Tuba Cami İmamı Fecri Avcı ve diğer cami imamları ile kursa kayıt yaptıran öğrenciler katıldı. Uzun Yeni Camii´ndeki açılış programında yaptığı konuşmada çocuklara Kur´an, siyer,ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceğini belirtti. Amaçlarının 30 bin çocuğa bu eğitimleri vermek olduğunu kaydeden Uzun, kayıtların 29 Haziran itibariyle sona ereceğini hatırlatmak istediğini belirtti. Ebeveynlerin çocuklarını kurslara göndermesini isteyen Uzun: Kurslara yoğun ilgi olduğunu görüyoruz. Cami ve Kur´an kurslarımız kapasite itibariyle yetmediği takdirde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibat halinde okullarımızda da kurslarımız devam edecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen kurslarımız 9 hafta sürecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan araştırmada insanımızın çoğunun Kur´anı, namaz süresini ve ön dini bilgileri Yaz Kur´an Kursu´nda öğrenmişler. İl genelinde din görevlilerimiz çocuklarımıza kuran öğretiyor ve bu açılan kurslarla öğretecekler şeklinde konuştu.

Uzun, kurslarla ilgili detaylı bilgi verdi Konuşmasının devamında kurs süresi, uygulama esasları konularında bilgiler veren Uzun: Yaz Kur´an kursu kayıt tarihlerimiz 15 Haziran´da başladı ve 29 Haziran´da sona erecek. Kurslarımız 1. dönem 22 Haziran -10 Temmuz, 2. dönem 13 -31 Temmuz ve 3. dönem 3 ila 21 Ağustos 2015 tarihleri arasında olacak. Yaz Kur´an kurslarımızın ilk dönemi bugün eğitim-öğretime başladı. Kurslarımızın açılışı, öğrencilerin kayıt işlemleri ve eğitim-öğretim hizmetleri; ilgili yönetmelik, yönerge, 2015 yılı Yaz Kur´an kursları uygulama esasları ve EHYS ´deki talimatlara uygun olarak yapıldı. Başlayan kurslarımızdaki eğitim-öğretim saatlerini mahalli şartlar, öğretici, öğrenci ve velilerin talepleri, ramazan ayı vb. hususları dikkate alarak belirlendi. Aynı kurs ve camide tekli ya da ikili (sabah ve öğleden sonra) eğitim yapılabilecek.

Ders programları, ders saatlerinin bitimini takip eden namaz saatine göre ayarlandı dedi. Bütün çocuklarımızı camilere bekliyoruz Açılış programında bir konuşma yapanTuba Cami İmamı Fecri Avcı, 9 hafta sürecek olan kurslara tüm çocukları beklediklerini kaydetti.

Amaçlarının Kur´an-ı Kerim ve dini bilgileri çocuklara öğretmek olduğunu kaydeden Avcı, sağlıklı ve ahlaklı bireyler yetiştirmek için çaba sarf etmekte olduklarını ifade etti. Avcı konuşmasında: Bütün çocuklarımızı camilere bekliyoruz. Yaz kurslarının en verimli şekilde geçmesini amaçlıyoruz.

Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı´nın yaptığı bir araştırmada toplumumuzun büyük bir çoğunluğu dini bilgileri yaz kurslarında alıyor. Bu süreyi en faydalı biçimde geçirmenin yöntemlerini arıyoruz dedi. Yaz Kur´an Kursları konusunda ailelerden duyarlılık beklediklerini vurgulayan Avcı: Cami cemaatine de sorumluluklar düşüyor. Bu bağlamda çocuklarımız cami içinde ve dışında yaptıkları aktif hareketlerden dolayı incitilmemeli. Aksi halde camiden darılmış olarak ayrılan bir çocuğumuz ömür boyu camiye ve dine karşı soğuk kalacaktır. Bunun da vebali çok ağırdır. Kurslarımızda eğitim-öğretim süresince her hafta bir ayet, her hafta bir hadis, her hafta bir ilahi belirlenerek öğrencilerin o hafta içerisinde bunları öğrenmeleri sağlanacak. Diğer taraftan veli-öğrenci- Kur´an Kursu Öğreticisi buluşmalarıyla ailelerin eğitim sürecine dâhil olması sağlanacaktır. Yaz Kur´an kurslarımız hayırlara vesile olmasını dilerim. Kayıt yaptırmak isteyenlerin en geç 29 Haziran Pazartesi gününe kadar kayıtlarını yaptırsınlar ifadelerini kullandı.

Eğitimler başladı Yapılan açılış töreninin ardından kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte eğitime başlandı. İlk olarak çocuklarla tanışma faslının yapılmasının ardından kurlar belirlendi. İlk gün yapılan derslerin ardından açıklama yapan Yeni Cami İmam Hatibi Ğayip Sevinç: Bu sene Yaz Kur´an Kursu 22 Haziran-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Bugün itibariyle kursumuza başladık, hayırlara vesile olur İnşallah. ŞU ana kadar 22 öğrencimiz kayıt yaptırdı. İnşallah önümüzdeki günlerde öğrencilerimizin sayısı artacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı 3 kur şeklinde bu kursları düzenlemektedir. Biz şu anda Kur´an´ı hiç bilmeyenler için ve daha önce eğitim almış olanlar için 2 kur vermekteyiz. Ayrıca abdest alma, namaz kılma gibi ibadetleri de çocuklarımıza öğretmeye çalışacağız. Velilerimiz çocuklarını bu hafta içinde getirip kaydetsinler dedi. Yeni Camii Müezzini Kerem Tekin ise: 22 Haziran itibariyle kurslarımız başladı.

Bugün öğrencilerimizle tanışıyoruz ve kurları belirlemeye çalışıyoruz. Peygamber Efendimiz buyururlar ki: Sizin en hayırlınız Kur´an´ı öğreten ve öğrenendir.´

Bizde bu doğrultuda çocuklarımıza Kur´an´ı öğreteceğiz İnşallah. Derslerimiz hafta içi her gün saat 13.30´da başlıyor. İkindi ezanında kurslar sona eriyor ve hep birlikte namaz kıldıktan sonra dağılıyoruz. Amacımız çocuklarımıza Kur´an´ı güzel bir şekilde öğretmek. Bunun yanı sıra onlara ibadet şekillerini ve İslam ahlakını aşılamaya çalışıyoruz ifadelerini kullandı. Yaz tatilini Kur´an eğitimi ile değerlendirmek istediğini belirtenYaz Kur´an Kursu öğrencilerinden Devran Yılmaz ise: Kur´an-ı Kerim dersi daha önce almıştım ancak daha iyi tecvitli okuyabilmek için Kerem Hocamın verdiği bu kursa geliyoruz. Peygamber Efendimizin sözüne riayet ederek Kur´an´ı öğrenmeye çalışıyoruz. Yaşıtlarıma tavsiyem gelsinler ve Kur´an´ı öğrensinler şeklinde konuştu. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri