Skip to main content

Orak, Filistin adlı şiirle Türkiye birincisi oldu

Muş Haber Fotoğrafı

  Muş Farabi İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Şeyma Orak, bu yıl ortaokullar seviyesinde ilk kez düzenlenen ve final yarışmaları Kayseride yapılan 6. Uluslararası Arapça Yarışması şiir dalında Türkiye birinciliğini kazandı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen şiirler arasından Filistin adlı şiiri seçen Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cevdet Bal ve öğrencisi Şeyma Orak, 6 aylık bir çalışmanın sonucunda büyük bir başarıya imza attılar. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul idareci ve öğretmenlerinde büyük emeğiyle gelen başarı öyküsünde Şeyma Orak ilk olarak il bazındaki yarışmaya katıldı. İlde ve bölge yarışmalarında birinciliği kazana Orak, 20 Mayıs 2015 tarihinde Kayseri Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlenen final yarışmalarına katılmaya hak kazandı. Burada İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana, Amasya gibi illerden gelen yarışmacıların arasından sergilediği başarılı performansla sıyrılmayı başaran Orak, Türkiye birinciliğini elde etti. Mescid-i Aksa, hepimizin ortak davasıdır Final yarışlarında okuduğu Filistin adlı şiirle okuluna ve Muşa Türkiye birinciliği getiren Şeyma Orak, bu şiiri seçmesinin nedenini: Benim bu şiiri seçmemin nedeni Mescid-i Aksa, hepimizin ortak davasıdır sözüyle açıkladı. Orak konuşmasında: 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları Şiir Kategorisinde yarıştım.

Allahın izniyle Türkiye birincisi oldum. Öğretmenlerimin, arkadaşlarımın ve ailemin bana yardımları çok oldu. Bütün emekleri sarf eden Cevat hocamın çok emeği oldu. Diğer öğretmenlerim, Nesrin hocam, Melek hocam, Zafer hocam bana çok yardımcı oldular. Allah onlardan da çok çok razı olsun, okulumuzun ismini yücelttiler tanıttılar. Genellikle Muş küçük bir il ve insanlar tarafından pek bilinmiyor. Rakiplerim vardı; Ankara, İstanbul, Adana çok güçlülerdi, onları da tebrik ediyorum.

Biz burada sadece yarışmaya katılmadık. Benim bu şiiri seçmemin nedeni Mescid-i Aksa, hepimizin ortak davasıdır. Biz hepimiz, hep onun için savaşıyoruz. Ben özelliklede Filistinlilerin sesini daha fazla çıkarmak için çalıştım ve Allah izin verdi Türkiye birincisi oldum ifadelerini kullandı.

Çelik, öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti Alınan bu büyük başarıda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cevdet Bal ve diğer öğretmenler ile Öğrenci Şeyma Orakı makamında kutlayan Okul Müdürü Murat Çelik, Orakın almış olduğu başarının büyük bir onur olduğunu vurguladı.

Katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de şükranlarını sunan Çelik, konuşmasında: Öncelikle 6. Uluslar arası Arapça Yarışmasında Muş Farabi İmam Hatip Ortaokulunu temsil eden öğrencimiz Şeyma Orakın birinci olması hasebiyle Cevat Hocamıza, onu çalıştırıp emek veren, bu konuda gecesini gündüzüne katan hocamıza okulumuz idaresi, öğretmenleri ve velileri adına çok teşekkür ederiz. Ayrıca kızımızın göstermiş olduğu performansla göğsümüzü kabartması bize ayrı bir gurur, hemşericilik adına da ayrı bir onur vermiştir. Kendisine de teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye birinciliği konusunda ve daha öncesinde il ile bölge birinciliğinde emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarıma, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, velilerimize, öğrencilerimize şükranlarımı sunarım. İnşallah bu bizim için son olmaz, bunun devamı da gelir. Bu başarılar hepimize birer örnek olmalı. İçimizdeki cevherlerin ortaya dökülmesi açısından imkanlar verilir, olanaklar hazırlanırsa Allahın izniyle daha güzel şeyleri ortaya koyacağımıza inanıyoruz ifadelerine yer verdi. Alınan başarının mimarlarından olan Din Kültürü Öğretmeni Cevat Bal ise şiir kategorisinin yanı sıra hikaye canlandırma ve çocuk şarkıları dallarında da bölge bazında önemli başarılara imza attıklarını ifade etti. Konuşmasında üç kategoride katıldıkları yarışmalarda emeği geçen öğretmenlerden Zafer Ergün, Neslinur Özçelik ve Melek Arslan ile Okul Müdürü Murat Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslana teşekkür eden Bal: Bu yıl biz Uluslar arası Arapça Yarışması etkinliğine katıldık. Bu etkinlik 3 aşamalı şekilde gerçekleşti.

Birinci aşamada il bazındaki imam hatip ortaokulları kendi aralarında yarışıyorlar. Bu okullar hikâye canlandırma, çocuk şarkıları ve şiir yarışması dallarında yarışıyorlar. Bu yarışmalarda biz her 3 kategoride de il birincisi olduk. Sonra bu yarışmalar bölge düzeyinde yapılıyor. Bölge yarışmalarında şiir dalında 1. olurken diğer kategorilerde 2. ve 3. olduk. Şiir dalında birinci olduğumuz için bu yıl Kayseride yapılan ortaokullar arası yarışmaya katılma hakkı elde ettik. 20 Mayıs 2015 tarihinde Kayseri Kadir Has Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte ise öğrencimiz Şeyma Orak, imam hatip ortaokulları arasında yapılan şiir yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Bu vesileyle bizlere yardımcı olan başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cevdet Arslana, Okul Müdürümüz Sayın Murat Çelike, Müdür Yardımcımız Kemal Tutala, Müzik Öğretmenimiz Melek Arslana ve tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Allaha hamd ediyoruz ki bizlere böyle bir mutluluğu yaşattı dedi. Uluslar arası Arapça Yarışmasının daha önce liseler arasında yapıldığını, ortaokullar düzeyinde ilk defa yapıldığını ve Muşun bir ilki başardığını vurgulayan Bal, konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi: Başarıyı üç kelimeyle özetleyebilirim; dua, gayret ve gözyaşı. Bunların bir araya gelmesiyle birincilik oluştu. Yarışmaya ikinci dönemin başı itibariyle yaklaşık 6 aylık bir dönem çalıştık.

Ders sonlarında, ders aralarında ve boş zamanlarımızda öğrencimizle birlikte çalıştık. Şiirimiz Arapça olduğu için ezberlenmesi biraz zaman alıyor. Şiirin manasının içselleştirilmesi için bir süre gerekiyor. O süre içerisinde gayretlerimizi esirgemedik. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen şiirler arasından Filistin adlı şiir seçtiklerini ve bu şiirle yarışmalara hazırlandıklarını sözlerine ekleyen Bal: Kayserideki final yarışmasında 10 yarışmacı vardı. Bunların içerisinde İstanbul, Ankara, İzmir, Amasya, Adana,Konya gibi illerden katılan öğrenciler vardı. Öğrencimiz bu yarışmacılar arasından birinci olmayı başardı. Önemli olan böyle bir etkinliğe katılmak, geride böyle güzel bir eser bırakabilmekti sözleriyle konuşmasını noktaladı. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri