Skip to main content

Öğrencilerden yılsonu etkinliği

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yılsonu etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyununda usta tiyatro sanatçılarını aratmayan bir performans sergilediler.

Okullarda eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşırken yılsonu etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda tiyatro ve müzik dinletisi içeren bir program hazırlanan Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, öğretmen ve öğrenciler doyasıya eğlendi. Etkinliğe Okul Müdürü Ekrem Erliğ, idari görevliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okulun Konferans Salonunda düzenlenen programda yer bulamayan öğrenciler programı ayakta takip etmek zorunda kaldılar. Bu eğlenceli programı kaçırmak istemeyen öğrenciler, ayakta da olsa keyifli bir tiyatro gösterisi izlediler. Tiyatro gösteriminin ardından sahneye çıkan okul korosu ise birbirinden güzel yöresel ezgiler seslendirdi. Katılımcıların da türkülere eşlik ettiği program sonunda öğrenci ve öğretmenler bir yılın stresini gülerek ve eğlenerek atmayı başardılar.

Program sonrası sergiledikleri harika performansla tiyatro sanatçılarını aratmayan öğrenciler ilk defa bir tiyatro oyunu sahnelediklerini belirterek, izleyicilerin oyunu beğenmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Meslek Liselinin Kızlarla İmtihanı adlı tiyatro oyunu ekibinde yer alan öğrencilerden Fırat Kalır: Oyunumuzun adı meslek lisesinin kızlarla imtihanı. Bu oyuna yaklaşık 4 aydır çalışıyoruz. Bu bizim ilk oyunumuz. Oyuna ilgi çok yoğun oldu. Bu kadar ilgiyi bizde beklemiyorduk. Bu tür etkinlikleri devam ettirmek istiyoruz ve bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz ifadelerini kullandı.

Tiyatro ekibinde yer alan bir diğer öğrenci Yakup Üzümcü ise: Tiyatromuz çok güzel bir oyundu. Oyunumuzun yanı sıra koromuz vardı. Çok güzel bir yılsonu etkinliği oldu. Birlikte gülüp eğlendik. Bizler ilk defa tiyatro oyunu sahnelememize rağmen çok büyük bir ilgiyle karşılaştık. Bu organizasyonları devam ettirmek istiyoruz şeklinde konuştu. Mehmet Baki Aytuna adlı öğrenci ise: Bizi izleyenler profesyonel tiyatro oyuncusu zannettiler. Bu da bizi çok mutlu etti ifadelerini kullandı.

Tiyatro ekibini kuran ve öğrencilerle 4 aylık bir çalışma sonucu çok başarılı bir projeye imza atan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nebahat Özkiraz da: Öğrencilerimizle birlikte yılsonu etkinliği kapsamında bir tiyatro oyunu sergiledik. Öğrencilerimle gurur duyuyorum çünkü benimde beklediğimin çok üstünde bir oyun ortaya koydular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bende oynarken çok büyük keyif aldım, izleyiciler de çok keyif almıştır sanıyorum. İnşallah önümüzdeki sene ve daha sonrası için diğer öğrencilerimize de bir örnek olur. Birçok öğrencimiz bu etkinlik sayesinde bende oynamak istiyorum diye istekte bulundu. Mutluyuz, İnşallah seneye daha güzelini yaparız açıklamasında bulundu.

Koro ekibinde yer alan öğrencilerde daha önce böyle bir tecrübeleri olmadığını ancak iyi bir çalışma döneminin ardından sahneye çıktıklarını belirttiler. Tiyatro ve koro ekibinde yer alarak hem eğlenen hem de arkadaşlarını ve öğretmenlerini eğlendiren öğrenciler, gelecek yıllarda daha iyisini yapmak için çok çalışacaklarını vurguladılar.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri