Muratpaşa Mahallesindeki içme suyu meselesinden dolayı vatandaşlarla mahkemelik olan Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin dünkü duruşması 1 Mayıs’a ertelendi. Geçen yıl Belediye’ye içme suyu sorunu için gelen Muratpaşa Mahallesi sakinleri ile mahkemelik olan Belediye Başkanı Necmettin Dede, dün Sulh Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya katıldı. 2007-605 esas sayılı dosyada sürdürülen duruşma Mersinde bulunan 4 kişinin dinlenmesi gerekçesi ile 1 Mayıs’a ertelendi.
Dünkü duruşmada sanık kürsüsüne oturan Belediye Başkanı Necmettin Dede’yi Belediye Avukatı Tuba Söylemez savundu. Mahalle sakinlerinden iki bayanın da duruşmada ifade verdikleri görüldü. Türkçe bilmeyen bayanların ifadeleri tercüman aracılığıyla alındı.
Mersin’de bulunan 4 kişinin ifadesinin alınması gerekçesi ile 1 Mayıs’a ertelendi.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Necmettin Dede, “Gördüğünüz gibi bir zamanlar 9 bin YTL’lik lale lambalarını takmıştım, bunların güya fazla fahiş fiyatla yapıldığı iddiası üzerine 1,5 sene adliyede yargılandım. Geçen gün Van’a toplantıya gittim, toplantıya giderken Tatvan’ın aynı lambalarla süslü olduğunu gördüm. Oraya 35-40 bin YTL harcanarak lamba takılmıştı, bizde ise 9 bin YTL” diye konuştu.
Belediye Başkanının gerektiğinde sanık koltuğuna da oturabileceğini ifade eden Dede, “Belediye başkanı olarak görevim sadece makamda oturup çay, kahve içmek değil. Gerekirse adliye kapısına da giderim. Avukatım da gidebilirdi ama ben kendim gitmeyi tercih ediyorum. Kendim halkımla karşı karşıya kalıyorum. Mahkemelere avukat göndermiyorum, kendim geliyorum. Bizzat vatandaşla yüz yüze gelmek istiyorum, biz orada çayımızı, kahvemizi içerken, belediye başkanı iken, makam aracına binerken iyiyse işte gelip burada sanık sandalyesine de oturmayı kabul etmeliyiz, vatandaş bunları görsün. Bu demokrasinin gereğidir, ben adliyeye güveniyorum, hukuka güveniyorum” diye konuştu.
Dede, “Muratpaşa Mahallesi’nin yukarı bölgesi 30-40 senedir kaçak bina olmasına rağmen, teknik yönden su alamıyor. Bugün benden su almak istiyor fakat şebeke şartları ile oraya su vermek mümkün değildir. Bir grup mahalleli geldi, onlara durumu anlattım. Bunların da maliyeti 500-600 bin YTL tutuyor. Bunun başka bir çare ile halledilmesi için bir çaba sarf ettik. Şimdi bunlar su vermediğimiz ve onlara hakaret ettiğimi iddia edip dava açtılar. Gördüğünüz gibi mahkemede yargılanmaya geldik. Ziyanı yok, eğer halkım suyunu almamışsa içi yanıktır, ben de üzüntü duyuyorum ama bir belediye başkanı olarak herhalde tarihte ilk defa bu konulardan mahkemeye geliyorum, bundan şeref duyuyorum. Muratpaşa Mahallesi’nin yukarı bölümüne yaz mevsiminde su vermeyi düşünüyoruz. Eğer belirlenen arazilerden boruları geçirmemize izin verilirse su verilebilir. Benim o arazileri istimlak etme gücüm yoktur, eğer orası istimlak edilirse, vatandaş da oradan boruların geçmesine müsaade ederse ben de bu görevi tamamlamış olurum, oradaki vatandaşlar da suya kavuşmuş olacaklar” şeklinde konuştu. Muşun Sesi Gazetesi
NULL