Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Coşkun makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin ulaşım sorununa önceki gün şoförlerin dinlenme yeri sıkıntısı da eklendi. Konu ile ilgili olarak basında yer alan haberler üzerine MŞÜ açıklama yapma zorunluluğu hissetti.
MŞÜ Rektör Yardımcısı B ayran Coşkun basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 04/11/2014 tarihinde yazılı basına yansıyan ve gerçeği yansıtmayan Üniversitemiz ile ilgili bir haber hakkında, siz değerli basın mensuplarını bilgilendirme ihtiyacı oluşmuştur. İlgili haberde, güya; Otobüs şoförlerinin dinlenmesi için Üniversitemiz yerleşkesinin karşısına bir konteyner bırakılmış ancak Üniversitemiz Rektörü görüntü kirliliği gerekçesi ile bu konteynerin kaldırılması talimatını vermiştir. ifadeleri yer almıştır dedi.
Daha önce yaşanan görüşmeler ve yazışmalarla ilgili olarak da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Coşkun, Konunun aslı şu şekildedir: Muş Belediye Başkanlığı ve Otobüs Şoförleri tarafından; Üniversitemiz yerleşkesinde, otobüsler için park alanı ve şoförler için dinlenme alanı oluşturulması şifahi olarak talep edilmiştir. Üniversitemiz tarafından, bu taleplerin karşılanamayacağı ilgili taraflara şifahi olarak bildirilmiştir. Buna rağmen; hiçbir izin almaksızın ve bilgi vermeksizin, 04/11/2014 tarihinde Üniversitemiz yerleşkesine, şoförler tarafından kullanılmak üzere, Muş Belediyesince bir konteyner bırakılarak yerleşkemiz işgal edilmiştir. İlgili paydaşlar aranarak, konteynerin derhal işgal alanından kaldırılması talep edilmiştir. Bu talep karşılanmayınca, konteyner Üniversitemiz yerleşkesinden çıkarılmıştır. Üniversitemiz yerleşkesi dışında, konteynerin herhangi bir yere konulması Üniversitemizin yetkisi ve sorumluluğu dâhilinde olmadığından dolayı herhangi bir itirazımızın olması da mümkün değildir diye konuştu.
Rektör Yardımcısı Bayram Coşkun açıklamasında ayrıca şunları söyledi: Üniversitemiz öğrencilerinin 3 yıldan bugüne devam eden bir ulaşım problemi olduğu doğrudur. Öğrencilerimizin bu haklı talepleri, defaten ilgili paydaşlara yazılı olarak iletilmiştir. Ancak sorunun çözümünden ziyade, büyüyerek artması söz konusu olmuştur. 2013 yılında yaklaşık 8 bin öğrencimizin taşınması bile sorunlu iken, 2014 yılında yaklaşık 10 bin öğrencimiz yine aynı sayıda otobüs ile taşınmaya çalışılmıştır. İl trafik komisyonunca 40 otobüs ile taşıma ihalesi kararı alınmasına rağmen maalesef geçen yıl olduğu gibi 17 otobüs ile öğrencilerimiz taşınmaktadır. Çiftlik Yerleşkemiz ile Kampüs arasındaki ulaşım, duraklar ve Güzergâh problemleri ise yine sorun olarak devam etmektedir. Çözüm bekleyen tüm bu sorunları, şoförlerin dinlenme problemi ile örtme anlayışı doğru bir anlayış değildir. Dahası; sorun üretip, peşinden sorun çözüyor gibi bir görüntü vermek ise son derece yanlış bir anlayıştır.
Her paydaş, kendi sorumluluğunu yerine getirmek durumundadır. Hiçbir paydaş, kendi eksikliğini bir başka paydaşa mal ederek sorunu örtme yolunu seçmemelidir.
Muş Manşet Gazetesi