Skip to main content

Koordinasyon kurulu toplandı

Muş Haber Fotoğrafı

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya başkanlık eden Vali Büyükersoy, belediye başkanlarına projeler üretmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Muşta 2014 Yılı II. döneminde yatırım programında 9 sektörde toplam 501 projenin yer aldığını ve bu projelerden 34 tanesinin belediyelere ait olduğunu belirten Vali Büyükersoy, şunları söyledi: Yatırım Programında yer alan projelerin toplam bedeli 1 milyar 892 milyon 647 bin 958 TL, yıllara sari olan projelerin Önceki Yıllar Harcaması 778 milyon 921 bin 973 TL, yatırım projelerinin 2014 Yılı Ödeneği ise 240 milyon 822 bin 641 TLdir. Genel toplamda yatırımlarımız için 2014 yılı Nisan ayı itibariyle 9 milyon 513 bin 215 TL harcama yapılarak, yüzde 4 oranında Nakdi Gerçekleşme ve yüzde 41 oranında fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 2014 yılı II. Döneminde tamamlanan yatırım proje sayısı 55, devam eden proje sayısı 151, ihale aşamasındaki proje sayısı 37 ve başlanmayan proje sayısı 258dir.

2014 yıl ikinci döneminde 8 Adet karar alındığını ve ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildiğini açıklayan Büyükersoy, Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılması ve yatırımların daha hızlı gerçekleştirilmesinde Koordinasyon Toplantıları büyük katkılar sağlamaktadır. Bu toplantıda, yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesi, yatırımlarının gerçekleşmesi ve bu yatırımlarla ilgili karşılaşılan sorun ve dar boğazlar görüşülerek koordinasyon gerektiren hususlarda kararlar alınacaktır. İşlerin teslim alınmasında ve hak edişlerin ödenmesinde harcama yetkilileri ile Kontrolörlerin işi yerinde ve ayrıntılı bir şekilde kontrol ederek, Kamu Kaynaklarının israf edilmemesi hususunda titiz davranılması çok önemlidir. Bu hususta kurumlarımızda görev yapan herkes, hizmetlisinden kurum müdürüne kadar, aynı sorumluluk bilinci ile hareket etmelidir dedi.

Muşta inşaat mevsiminin kısa olması nedeniyle fizibilite çalışmalarının, etüt, proje ve ihalelerin zamanında yapılması hususunda herkesin daha gayretli olması gerektiği uyarısında bulunan Vali Büyükersoy, henüz ihale aşamasında olan ve başlanmayan projelerin hayata geçirilmesi için gerekli iş ve işlemlerin süratle yerine getirilmesi gerekmekte olduğunu söyledi.

Kurumlar arası koordinasyonun kurulmasını isteyen Vali Büyükersoy, Koordinasyon Kurulu Toplantısında, mülki ve mahalli yöneticiler tarafından dile getirilen, koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yerine getirilmesi ve alınan kararlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin zamanında yapılarak Valiliğimize bilgi verilmesi gerekmektedir. Yatırımlarla ilgili sunum bittikten sonra, sunum yapmayan Belediye Başkanlarımız ve kamu kurum kuruluşları ile Mesleki kuruluşlarımızın temsilcileri kurum çalışmaları ile ilgili söz hakkı isteyebilirler. Toplantının, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını, ilimizde kamu hizmetlerinin en iyi şekilde sunulmasında görev alan ilçe kaymakamlarına, belediye başkanlarına, üniversitemiz rektörlüğüne, bölge müdürlerine, il özel idaresi genel sekreterliğine ve il genel meclis üyelerine, her düzeydeki kamu yöneticileri ve personeli ile mahalli idarelerimizin, mesleki kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim. Şeklinde konuştu. Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya bölge müdürleri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kamu kurum amirleri katıldı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri