Skip to main content

Süt fabrikasının temeli atıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muşta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen günde 10 ton kapasiteli ve 30 kişi istihdam edecek olan Muş Süt fabrikasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Muş Organize ve Sanayi Bölgesinde düzenlene törene Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Aydın, iş adamları, sanayici ve yatırımcı kuruluşlar katıldı. Muş Süt fabrikasının temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy, fabrikanın 30 kişiyi istihdam edeceğini ve kentin hayvancılığına büyük katkılar sunacağını söyledi.

Temeli atılan fabrikanın daha yolun başında iken üretimini yapacağı sütün adını tescillemesinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Vali Büyükersoy, şunları söyledi: Yaklaşık 5,5 milyon TL yatırım büyüklüğü olan bir yatırımın temelini atmak için toplanmış bulunuyoruz. Erhan Tekemen kardeşimizin yapmış olduğu bir yatırım olup süt ürünleri işlenecek ve yaklaşık 20 ile 30 kişi çalışacak ancak sadece çalışanlardan ibaret diye düşünmemek lazım. Süt satın alınacağından dolayı aslında burası hayvancılığa katkısı olacaktır. Bunu da düşündüğümüz takdirde istihdamı daha geniş bir alana hitap etmektedir. Günlük 10 ton süt işleme kapasitesi var. Arkadaşımıza hayırlın olmasını diliyor ve inşallah en kısa zamanda inşaatını tamamlar ve faaliyete geçer. Kendisiyle görüşünce sevinerek öğrendim ki Muş Süt isminin tescilini de yaptırmış çok güzel. Marka tescili çok önemli. Türkiyede ve Dünyada marka olabilmeniz için marka isminizin olması gerekiyor. Kendilerine başarılar ve hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İş ve aşa, istihdama sebep olan herkese teşekkür ediyorum.

Yatırımın 11. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında başvurusunu yapan ve geçtiğimiz günlerde sözleşme imzalayan, Faydalanıcı Tektaş Petrol Mobilya Gıda Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi adına temeli atılan fabrika ile ilgili detaylı bilgiler veren TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, Fabrikada yılda; 690 ton yoğurt, 495 ton ayran, 81 ton kaşar peyniri, 138 ton beyaz peynir, 18 ton tereyağı ve 69 ton lor üretimi gerçekleştirilecek. Bu üretim miktarının sağlanması için işletmenin yıllık süt ihtiyacı 3.000 tondur. Tam kapasitede çalışması durumunda 15 ila 30arasında kişiyi istihdam edecek olan tesisin yıllık süt ihtiyacını karşılayabilmek için yine Kurumun hibeleri ile kurulacak tam kapasiteli en az 5 büyükbaş hayvan ahırına ihtiyaç duyulacak. Bu da TKDK tarafından hibe desteği sağlanan 5 süt işleme tesisinin; bu süt işleme tesisi için gerekli olan sütü temin edebilecekleri sonucunu ortaya çıkarıyor. Faydalanıcı toplam yatırım tutarı 5.790.318,32 TL olan yatırımı için İl Koordinatörlüğünden yüzde 75i Avrupa Birliği, yüzde 25i ise Türkiye Cumhuriyeti katkısı olmak üzere toplam 1.890.902,95 TL hibe desteği alacak. Tesisini hizmete sokmakta kararlı olan yatırımcı şimdiden pazar bağlantılarını yapmaya başladı. Dedi.

Tarımın lokomotifi olan hayvancılık işletmeleri yapılan bu yatırımlarla tarımsal sanayileşme yolunda önemli bir adım daha atıldığını kaydeden Turan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğü de İlimiz tarımının gelişmesi adına desteklerini artırarak sürdürmeye devam ediyor. Hayvancılık işletmelerinin yem ihtiyacı için İlimiz topraklarını işleyen çiftçimiz kazanacak, işletmeciler ürettikleri süt ve eti satmak için yeni bir Pazar imkânına kavuşacak ve yapılan bu yatırımlarla İlimiz ekonomisi gelişecek, İlimiz değerleri hak ettiği noktaya bir adım daha yaklaşacak. Ayrıca İlimiz tüketicileri Avrupa Birliği standartlarında işletmeler ile tarladan sofraya güvenli gıda tüketimi olanaklarına kavuşacaklardır. Şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra Muş Süt fabrikasının temeli kurban kesimi ile yapıldı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri