Skip to main content

Büyükersoy asfalt çalışmalarını inceledi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Özel İdaresi ekiplerinin merkeze bağlı Çöğürlü, Üçdere ve Suboyu grup köy yolarında yapılan asfalt çalışmalarını inceledi. İncelemeye ayrıca İl Defterdarı Mustafa Yumuşak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Fesih Çakır, Çöğürlü, Suboyu ve Üçdere köy muhtarları katıldı.

Asfalt çalışmasının yaklaşık 25 milyon liraya mal olacağını ifade eden Vali Büyükersoy, şunları söyledi: Bu sene il genelinde yaklaşık 400 kilometre asfalt yapacağız. Bunun da toplam maliyeti 25 milyon lirayı bulacak. Bu 25 milyonun 8 milyonu il özel idare imkanları ile 7 milyonu Köydes programından ve geri kalan 10 milyon ise güvenlik yolu olarak Savunma Bakanlığından gönderilen ödenekle yapılacak. Su boyu, Üçdere ve Çöğürlü grup yolunda 7,5 kilometre statik kaplama yapılmakta. İnşallah bunların tamamı bittiğinde bu sene 400 kilometre asfalt yapmış olacağız. Asfaltlarımız hayırlı uğurlu olsun.

İl Özel İdaresi ekiplerinin 120 derece sıcaklığı olan asfaltta hizmet verdiğini kaydeden Vali Büyükersoy, il genelinde 50 araç ve 120 personelle hizmet verildiğini açıkladı. Ülke ekonomisi geliştikçe yatırımlarında büyüdüğünü vurgulayan Vali Büyükersoy, Burada dökülen malzemenin yaklaşık 120 derece sıcaklığı var. İşçilerimiz bu 120 derecelik malzemelerle çalışıyorlar. 50 araç 120 personel ile asfalt çalışması yapmaya devam ediyoruz. İnşallah yapılan bu asfaltlardan da vatandaşlarımızda memnun olurlar. Bu çalışmalar hep parayla ekonomi ile oluyor. Ekonominin gelişmesi illere ilçelere ve köylere yansıyor. Ülkemizin ekonomisi iyi ki bu yolları yapabiliyoruz. Bunlar Muş ilinin kendi geliri ile yapılan hizmetler değil, merkezi bütçeden il özel idaresi aktarılan veya köydeş ve güvenlik yolu olarak Savunma Bakanlığımızın aktarmış olduğu ödeneklerle bu hizmetleri yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımız bu yolları güle güle kullansın. Şu an üzerinde bulunmuş olduğumuz yolun tamamı iki, üç gün içinde bitecek dedi.

Yolu olmayan köyün kalmadığını ve kıt imkanlarla maksimum hizmetler verdiklerini ifade eden Vali Büyükersoy, Köylümüze sorarsak tüm yoların aciliyeti vardır. İnsanlarımız konfora ve rahata kavuştukları için hep istiyorlar ve haklı olarak istiyorlar. İmkanlarla yani kıt imkanlarla maksimum hizmeti vermeye çalışıyoruz şeklinde konuştu.

Muşta yapımı planlanan kilometre asfaltın alt yapı hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür; 400 kilometrenin alt yapısı hazırlanan 120 kilometremiz var. 50 kilometresi ise statik kaplamadır. Dörtte üçünün alt yapı ve hazırlıkları tamamlanmış durumdadır ifadelerini kullandı.

Çöğürlü Köy Muhtarı Vahap Koç ise: Özellikle Çöğürlü, Suboyu ve Üçdere köy yolarımız çok dar ve alt yapılarımız yoktu. Bu yıl yolların yapılması için Sayın Valimiz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimizin destekleri ile yolarımız yapılıyor. Daha önce bu yollarımız tamamen toz ve dumandı ama olsun şuan yolarımız yapılıyor çok teşekkür ediyoruz. Şeklinde konuştu. Asfalt çalışmasını inceleyen Vali Vedat Büyükersoy ve beraberindeki heyet daha sonra ise Karasu Nehri üzerinde yapılan köprü ve Çöğürlü köyünde yapımı halen devam eden okul ziyaretlerinde bulundu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri