Skip to main content

Danışmanlık desteğine 600 lira verilecek

Muş Haber Fotoğrafı

Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemine ilişkin usul-esasları kapsayan tebliğ Resmi Gazete’ de yayınlandı. Üreticilere Tarımsal Danışmanlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlara, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen 600 TL tarımsal yayım ve danışmanlık desteği sürdürülürken; bu çerçevede istihdam edilecek tarım danışmanlarının sayısı 8 ile sınırlandırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi yapılması hakkında tebliğ 04.07.2014 tarih ve 29050 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlandı. Tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak üzere, tarımsal işletmelere tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kişi ve kuruluşların desteklenmesi amacıyla hazırlanan ve destekleme kapsamında tarımsal danışmanlık hizmeti alacak tarımsal işletmelere tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlar, desteklemeye başvuracak kişi ve kuruluşlar, başvuru iş ve işlemleri, destekleme ödemesi kriterleri, desteklemelerin denetimine ilişkin görev ve yetkiler ile cezai sorumluluklara ilişkin usul-esasları kapsayan tebliğ, bugünden itibaren geçerli olacak.

Tarımsal danışmanlık hizmeti alan her tarımsal işletme için, hizmet aldığı kişi veya kuruluşlara 600 TL tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ödemesi yapılacak. Tarımsal yayım ve danışmanlık desteklerinden faydalanmak isteyen kişi ve kuruluşlar, 50 gün içerisinde gerekli belgeler ile birlikte, tarımsal danışmanlık hizmet bürosunun bulunduğu yerdeki ilçe müdürlüğüne, ilçe müdürlüğü bulunmayan yerde il müdürlüğüne başvuracak. Tebliğ, tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak üzere, tarımsal işletmelere tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kişi ve kuruluşların desteklenmesi amacıyla hazırlandı. Tebliğ, destekleme kapsamında tarımsal danışmanlık hizmeti alacak tarımsal işletmelere tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlar, desteklemeye başvuracak kişi ve kuruluşlar, başvuru iş ve işlemleri, destekleme ödemesi kriterleri, desteklemelerin denetimine ilişkin görev ve yetkiler, desteklemeden yararlanamayacaklar ve cezai sorumluluklara ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Buna göre, tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlar, bünyelerinde danışman istihdam eden üretici örgütleri ve ziraat odaları, tarımsal danışmanlık dernekleri/vakıfları, tarımsal danışmanlık şirketleri, serbest tarım danışmanları olabilecek. Tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca hazırlanan hizmet sözleşmelerini esas alarak tarımsal işletmelerle sözleşme imzalayabilecek.

Söz konusu desteklemeden yararlanmak isteyen kişi ve kuruluşların 50 gün içerisinde istenen belgelerle birlikte tarımsal danışmanlık hizmet bürosunun bulunduğu yerdeki il veya ilçe müdürlüğüne başvurmaları gerekecek. Tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kuruluşlar, şubesi varsa şube bürosunun bulunduğu yerdeki ilçe müdürlüğüne, ilçe müdürlüğü bulunmayan yerde il müdürlüğüne ayrıca başvuru yapacak.

Tarımsal danışmanlık hizmeti alan her tarımsal işletme için hizmet aldığı kişi veya kuruluşlara 600 lira tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ödemesi yapılacak. Bakanlıkça yetkilendirilerek tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan, üretici örgütü, ziraat odası, tarımsal danışmanlık vakfı, tarımsal danışmanlık şirketi, tarımsal danışmanlık derneği ve bunların şubeleri de dahil olmak üzere bünyelerinde çalıştırdıkları en fazla 8 tarım danışmanı için de bu destekleme ödemesi verilecek. Her tarımsal işletme için yıllık 600 liralık ödeme, 400 lira ve 200 liralık iki dilim halinde Bakanlıkça belirlenen tarihlerde ödenecek.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri