Skip to main content

Projeler yolda..

Muş Haber Fotoğrafı

Kızılay Şube Başkanlığı olarak verimli bir yılı geride bıraktıklarını vurgulayan Koç, 2008 yılına bir takım projeler hazırlayarak, girdiklerini ve bu projeler içerisinde olan 72 yataklı spastik özürlüler rehabilitasyon merkezini kurma aşamasında olduklarını ifade etti.

2007 yılı değerlendirmesinde bulunan Muş Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç, yapmış oldukları çalışmalar ile dolu dolu bir yıl geçirdiklerini kaydederek kurum ve kişilerin hedeflerinin bitmeyeceğini söyledi. Koç, 2008 yılında Kızılay Şube Başkanlığı olarak bir takım projelerinin olduğunu ve bu projelerin tamamını hayata geçireceklerini söyleyerek, Şube Başkanlığına seçildiği günden bu yana, bir takım hedeflerinin olduğunu ve bu hedeflerin büyük bir çoğunluğunu hayata geçirdiğini ifade etti. Spastik özürlüler için rehabilitasyon merkezi kurmayı amaçladıklarını vurgulayan Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, bunun yanı sıra ilimizde afet merkezi kurmayı da amaçladıklarını söyledi. Kızılay şube başkanlığı olarak bir takım kaynak arayışı içerisinde olduklarını dile getiren Koç, şehirdeki diğer dernek ve vakıfların bu arayış içerisinde olmadıklarını, yerel kaynaklarla beslenmeye çalıştıklarını ifade etti. Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç afet merkezini kurmaları halinde ilimizde kapanan bir şeker fabrikasının yerini dolduracaklarını belirterek yapılması planlanan afet merkezinde yaklaşık olarak iki yüz kişinin istihdam edileceğini vurguladı.

“KAYNAK ARAYIŞINA KİMSE GİRMİYOR”
Muş ilinde bulunan bürokratların bir çoğunun verimsiz ve tecrübesiz olduğunu söyleyen Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç, ayrıca şehirden seçilmiş olan siyasetçilerinde ilimiz için çaba ve gayret göstermediklerini savundu. “İlimizde bulunan dernek ve vakıflar kalıplaşmış olan düşüncelerin dışına çıkmıyorlar, herhangi bir kaynak arayışı içerisinde değiller” şeklinde konuşan Koç, Kızılay olarak bu düşüncelerin dışına çıktıklarını ve ilimizde bulunan bir takım sorunların üstesinden geldiklerini belirtti. Sorumluluklarının bilincinde bir kurum olduklarını ifade eden Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, hedef ve amaçlarının bitmez tükenmez bir hal aldığını ve bu durumun böyle de devam edeceğini ifade etti. Yerel kaynaklara göz dikmeden bütün ulusal kaynakları irdelemeye çalıştıklarını söyleyen Şube Başkanı Cengiz Koç, böyle bir tutum sergileyerek elde etmiş oldukları başarı sayesinde 72 yataklı spastik özürlüler hastanesini kurmak için bir takım engelleri aştıklarını da vurgulamayı ihmal etmedi.

“KAN VER HAYAT KURTAR”
Vatandaş kan verme konusunda bilinçsiz bir tutum sergilediğini savunan Koç, kan vermenin çok büyük bir olay olduğunu ve vatandaşları bu konuda duyarlılık göstermeye davet ettiğini belirtti. kan vermenin hayat kurtarmak anlamına geldiği unutulmamalıdır. Bu konudaki duyarlılık artırılmalıdır. 1 ünite kan 3 kişiye hayat verir. Ayrıca Kızılay fakir vatandaşlardan hiç bir ücret almadan kan ihtiyaçlarını karşılamaktadır” şeklinde konuşan Kızılay Şube Başkanı, Kan bağışının hayat kurtardığını söyledi. Koç sözlerini şöyle tamamladı.“Kan vererek, insanları hayata döndürebiliriz. Kan vermek sağlıktır. Bu noktada tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Kan bağışının yaygınlaşmasıyla bu alandaki sorunlar aşılacaktır. Kızılay olarak toplumdaki bu yöndeki bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önemli olan toplumun kan bağışı yönündeki bilincinin artmasıdır”.

 NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri