Skip to main content

Kılıçdaroğlu`ndan şike yorumu

Muş Haber Fotoğrafı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şike ve teşvik primi iddialarından dolayı tutuklu bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a büyük haksızlık yapıldığını savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bitlis il kongresine katıldıktan sonra kara yolu ile Muş’a geldi. CHP Muş İl Başkanlığı tarafından onuruna verilen yemeğe katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, Bitlis’in en düşük oy aldıkları illerden biri olduğunu hatırlattı. Düşük oy almalarına karşın Bitlis kongresine katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bitlis’in sorunları, bölgenin ve ülkenin sorunları var. Olabildiğince kendi çözümlerimizi anlattık. Partimize ve şahsıma gösterilen ilgiden dolayı son derece mutluyum. Umuyorum Bitlis’te gördüğümüz ilgi aşama aşama diğer illere de yansır” dedi.

Muş Gençlik Merkezi’nin açılışını yapmak üzere yakın zamanda Muş’a geleceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sayın milletvekillerimizin de bizimle beraber olması bizi mutlu kılıyor. Muş’a ben daha sonra yine geleceğim. Muş Gençlik Merkezi’mizin açılışını yapacağız çünkü gençler bizi bekliyor” diye konuştu.

“2B YASASI’NI İNCELİYORUZ”

Bir gazetecinin Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın, “2B Yasası hıyanet yasasıdır. CHP yasanın iptali için Anayasa’ya başvurmalıdır” sözlerini hatırlatması üzerine, yasayla ilgili olarak partili hukukçularının şu an inceleme yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, incelemenin ardından yasanın iptali için mahkemeye başvuruda bulunup bulunmayacaklarının netleşeceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Sayın Başkanın demecini henüz okumadım ve ayrıntılarını bilmiyorum. Şu anda hukukçu arkadaşlar yasayı inceliyor. Anayasaya aykırılık var mı, yok mu, araştırıyorlar. Aykırılık varsa başvuruda bulunacağız. Yabancılara karşılık ilkesi korunduğu sürece bir sorunumuz yok. Biz yabancılara toprak satışına karşıyız” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLIK TARTIŞMALARI YAPAYDIR”

Başkanlık sistemi tartışmalarının yapay olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Başkanlık sistemi tartışmaları Türkiye’nin gündeminde olmayan bir tartışmadır. Gidin Muş’ta, ‘Başkanlık sistemi nedir?’ diye sorun. Yani Türkiye’nin, halkın gündemini halkın elinden almanın bir yoludur bu ve ben bunu doğru bulmuyorum” diye konuştu.

“AZİZ YILDIRIM’A HAKSIZLIK YAPILDI”

Şike ve teşvik primi ile ilgili iddiaları parti olarak yakından takip ettiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Aziz Yıldırım’a büyük bir haksızlık yapıldığını savundu. Kılıçdaroğlu, hafta sonu Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanacak süper final karşılaşmasıyla ilgili sorulan soruya da, “Ben Fenerbahçeliyim ama centilmenliği asla sporun dışına itmemeliyiz. Güzel, başarılı ve heyecan dolu bir maç olmasını isterim. Kim güzel oynarsa onun şampiyon olmasını istiyorum” dedi.

Yemek esnasında yanına gelen Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinin kitap isteğini geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu, “Sadece Muş’taki üniversite öğrencileri değil, Türkiye’deki bütün üniversite öğrencilerden ilgi görüyoruz. Ama buradaki üniversite öğrencilerinin yapmış olduğu çalışma çok güzel. Kütüphanesi olmayan okullara kütüphane için kitap kampanyası başlatmışlar. Kendilerine, ‘Hangi kitapları ve kaç adet istiyorlarsa bize bildirin, ben onları size göndereceğim. Siz de öğrencilere verin’ dedim” şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra THY’nin Muş-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağıyla İstanbul’a hareket etti. 

 İHA

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri