Skip to main content

Kanın can olsun, sen kahraman

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, 2011-2012 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılının başından dönem sonuna kadar Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor.
İlahiyat Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri Gülsüm Yazgan, Ayşe Bulut ve Emine Akpınar’dan oluşan grup, “kanın can olsun, sen kahraman” adlı proje ile kan bağışı konusunda konferans düzenlendi. Eğitim Fakültesi konferans salonunda önceki düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Kan bağışı ve kazanım uzmanı Kemal Yıldız katıldı.
Yıldız, proje kapsamında katılımcılara önemli bilgiler verdi. Kan Bağışının önemini vurgulayan Yıldız, “bağışlanan her ünite kan, bir insan hayatı kurtarabilir, bu yüzden vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmaları gerekiyor. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren öğrenci arkadaşlarımı tebrik ediyor, beni buraya davet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
Proje koordinatörlerinden İlahiyat Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Gülsüm Yazgan ise öğretmenliğin büyük ölçüde toplumsal sorumluluk taşıyan meslek alanlarından biri olduğunu söyledi. Öğretmenlerin toplumla bütünleşme ve toplumsal liderlik işlevini yerine getirme gibi önemli görev ve sorumluluklarının bulunması nedeniyle, bir öğretmen adayı olarak, böyle bir etkinlik içerisinde yer almaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
“Öğretmen adayının fakülteden mezun olduğunda toplumu çeşitli yönleriyle tanıması gerekmektedir ki, hizmet vereceği kurumda toplumsal özelliklerin doğurduğu sorunları daha kolay çözebilsin.”diyen Yazgan, “Kendi içinde yaşadığı toplumu tanımayan, topluma yabancılaşmış, toplumsal sorunlara karşı duyarsız, toplumu olumlu yönden etkileyen özellikleri bilmeyen bir öğretmen adayının mesleki çalışmalarında yeterince başarılı olması söz konusu olamaz.”dedi.
Yazgan sözlerini şöyle sürdürdü: “Zira öğretme işlevi her şeyden önce toplumsal özelliklerle birlikte var olan, yaşayan, canlı, güncel gelişmelerden doğrudan etkilenen bir işlevdir. Yapılan bilimsel araştırmalarda öğretmenlerin daha çok sınıf ve okul sınırları içerisinde görevler üstlendikleri, sınıf ve okul etkinliklerini daha da geliştirecek sınıf, okul ve topluma hizmet çaplı yeni etkinlikler üretemedikleri, okulda bireyselci çekingen davranışlar sergiledikleri, takım çalışması içerisinde, toplumla beraber, topluma yansıyacak orijinal etkinlik projelerine ve uygulamalarına önderlik edemedikleri ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda bu dersin ve yaptığımız etkinliğin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.”
Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, yurt – okul – kantin veya öğrencievi-okul–kantin üçgeninden kurtulduklarını ifade eden Yazgan, “seçtiğimiz etkinlik ile kimi zaman işsizlik probleminin boyutlarını, kimi zaman çocukların sokağa düşme sebeplerini, kimi zamanda yaşlıların, özel eğitime muhtaç insanların sorunlarını, hastane ve hapishane gibi genelde dertli insanların bulunduğu yerlerdeki meseleleri; çevre problemlerini, töre cinayetlerini, kan davalarını, spor fanatizmini, trafik kazalarının sebeplerini, boyutlarını, sonuçlarını öğreniyor, üzerinde düşünüyor, kendimizce çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz.”diye konuştu.
Yazgan, Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirdikleri etkinliklerinin önümüzdeki haftalarda da farklı mekânlarında devam edeceğini belirtti.

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri