Skip to main content

Pazartesi ders başı

Muş Haber Fotoğrafı

2011-2012 eğitim öğretim yılı Pazartesi günü, ilk ders zili ile birlikte başlayacak.

Pazartesi günü, Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulunda, Vali Ali Çınar’ın da katılacağı törende, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere başarı dileklerinde bulunulacak. Geçtiğimiz yarı yıl tatilinden sonra, eğitim öğretimin tekrar başlamasıyla birlikte, Fatih İlköğretim Okulunda yapılan törende öğrencilere hitaben konuşan Vali Ali Çınar başarı temennisinde bulunarak:  “Velilerimize seslenmek istiyorum velilerimiz çocuklarını bağırlarına bassınlar ve sevgilerini eksik etmesinler. Çünkü sevgi kadar değerli bir şey yoktur.

Çocuklarımızın karnelerinde kırık not olabilir belki zayıf notta olabilir ama yarın düzeltilebilir. Çocuklarımıza destek olalım, çocuklarımızı sevelim ve onların istikbale hazırlarlarında sevgimizi eksik etmeyip destek verelim. Çalışmalarında onlara rehberlik edelim. Çocuklarımızın başarısızlığında sadece bu başarısızlığın veya karnelerindeki zayıf notlar sadece sebebi sadece çocuklar değildir. Velilerimizin de burada ilgi göstermesi ve daha çok desteği ortaya çıkmaktadır.

En temel görevimiz buradaki Milli Eğitim Yöneticilerimize, Okul idarecilerimize ve özellikle öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize top yekûn görev düşmektedir. Çünkü çocuklarımızın eğitimi geleceğe hazırlanması çok önemlidir. Niçin, hem çocuklarımızın istikbali hem de ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Çünkü şuanda bu sıralarda oturan öğrenci kardeşlerimiz Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında yavaş yavaş sorumluluk yüklenmeye başlayacaklardır. Yani biz dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girmek istiyoruz. Ne zaman işte 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında. Bunun için sevgili kardeşlerim sizin çok çalışmanız lazım. Bugün bizim olduğumuz yerlerde sizler olacaksınız. Sizler bizden daha iyi Vali, daha iyi idareci, mühendis ve hangi mesleği seçerseniz seçin daha çok çalışmalısınız ve bizi aşmalısınız. Bizi geçmeseniz kalkınma olmaz. Bizimle aynı seviyede kalırsanız yerimizde sayarız. Ama bizden daha az çalışırsanız ve kendinizi geleceğe yönelik yetersiz kalırsanız gerileriz. Ama bizim hedefimiz var. Yüce Atatürk’ün bize göstermiş olduğu bir hedef var. Muasır medeniyetler üzerine çıkma hedefi. Bu çok önemlidir” demişti. Vali Ali Çınar, sevginin de önemine değinerek: “Sadece çok çalışkanlık yetmez. Biz ülkemizi, vatanımızı, milletimiz ve tüm insanlığı sevmemiz lazım. Sevgi aramızla en büyük anahtar olarak görmemiz lazım. Dolayısıyla Ülkemizi, bayrağımızı, devletimizi, bütün insanları, bütün dostlarımızı sevmemiz lazım. Bu sevgi sayesinde biz herkesle iyi geçinebiliriz. Hoşgörü sahibi olabilir ve bu daha huzurlu olmamızı ve daha çalışkan olmamızı sağlayabilir diye düşünebiliriz. Hakikaten bugün heyecanınızı ve mutluluğunuzu paylaşıyoruz. İkinci dönemde de sizlere başarılar diliyorum. Sağlığınıza dikkat edin. Huzurlu mutlu olun. Anne, baba, kardeşleriniz ve arkadaşlarınızla 15 tatili iyi değerlendirin. Kitap okumayı ihmal etmeyin. Kitap en iyi dostlardan biridir. İlginizi çeken tüm kitapları okuyun. Çünkü okumak başarıda en temel faaliyettir. Okuyacağız ve kendimizi geliştireceğiz. Bu çerçevede istikbalimiz sizin elinizde sizlerin çalışkanlığına bağlı ülkemizin kalkınması, zengin ve adil olması sizlerle olacaktır. Biz belli bir yere kadar getirdik devamını sizler getireceksiniz. Size güveniyoruz sizlerden çok umutla gelecek bekliyoruz. Bu anlayışla hepinize teşekkür ediyorum. Bizleri sıralarınızda kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Bu arada tüm emeği geçen okul idarecilerimize saygı değer öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Valilik olarak tüm imkânlarımızla eğitimi destekleyeceğimizi ifade ediyor Basın mensuplarımızın da bu güzel etkinliği duyurdukları için onlara da teşekkür ediyoruz. Öğrencide ümit vardır. Bu umudu kardeşlerimizin gözünde görüyoruz. Öğrencilik her yaşta güzeldir” şeklindeki ifadelere yer vermişti. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri