Muş Belediyesi ve Kızılay Muş Şube Başkanlığı tarafından 6 yıldan beri Ramazan ayında kurulan iftar çadırı bu yıl da kuruldu. Yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşların yemek ihtiyaçlarını karşılayacakları iftar çadırında, yemek hazırlama ve dağıtım işini Muş Belediyesi ve Kızılay Muş Şube Başkanlığı elemanları tarafından yapılacağı açıklandı.
İftar çadırının Muş’ta artık gelenek haline geldiğini belirten Dede, iftar çadırlarının Ramazan ayında dar gelirli ailelerin en büyük umudu olduğunu kaydetti. Bu yıl altıncı kez kurulacak olan iftar çadırlarının fakir vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu vurgulan Dede, Kızılay’la ortaklaşa yapılan çalışmalar kapsamında iftar çadırlarının kurulması için gerekli çalışmaların yapılacağını ve yarın çadırların tam anlamıyla hazır olacağını kaydetti. Kızılay ve Belediyenin ortaklaşa yürüttüğü iftar çadırı hizmetinin geçen yıl özel bir yemek firmasına verdiklerini bu yıl ise çadırda yemek pişirileceğini kaydeden Dede, “Muş gibi yoksulu ve fakiri çok olan illerde iftar çadırının önemi büyüktür. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız iftarlıkları yardım çadırından alabilecekler. Yemekler iftar çadırında hazırlanacak. Günlük 2 bin 500 ile 3 bin arasında insanımıza sıcak yemek dağıtımı yapılacaktır” dedi.
Ramazan hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Dede, dilenci sirkülasyonunun önüne geçeceklerini ve gıda denetimlerini de aksamadan sürdüreceklerini söyledi. Vatandaşların ramazan ayını en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için bir dizi tedbir aldıklarını kaydeden Dede, bu tedbirlerden asla taviz vermeyeceklerini ve bu tedbirleri yarından itibaren uygulayacaklarını söyledi.
Vatandaşların rahat edebilmesi için görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını ifade eden Dede; “Ramazan ayı içerisinde iftar çadırı hizmetinin yanı sıra diğer alanlarda da belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Şehrin görünümünü güzelleştirmek adına da çalışmalar yapacağız. Valilik ile birlikte ortak bir çalışma yaparak gıda denetimini üst seviyeye çıkaracağız. Ramazan ayı boyunca her ilde olduğu gibi Muş’ta da dilencilerin sayısında büyük artış olacaktır. Bu yıl dilencilere karşı daha ciddi çalışma sergilemeyi planlıyoruz. Belediye olarak halkın dini duygularının istismar edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Sokaklarda satılan gıda ürünleri ile kasaplar, fırınlar, lokantalar ve pastaneler sürekli denetlenecek. Halkımızın huzurlu bir Ramazan ayı yaşaması için belediye olarak imkanlarımızı seferber edeceğiz” diye konuştu.
Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç ise, 6 yıldır düzenli olarak iftar çadırı kurduklarını ve geleneği bu yıl da sürdürdüklerini ifade etti. Bu yıl geçen yıllara oranla biraz değişiklik yaptıklarını vurgulayan Cengiz Koç; “İftar çadırını Belediye Başkanlığımız ile ortaklaşa kurduk. Her yıl iki çadır kuruyorduk. Ayrıca bazı yıllarda da hazır yemek alınıyordu. Bu yıl dev bir çadır kurduk ve yemeği de profesyonel aşçılarımız tarafından hazırlanacak. Günde ortalama 3 bin kişiye sıcak aş vereceğiz. Her yıl Muş Valiliği ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı destek veriyordu. Biz hayırsever vatandaşlarımızın da destek vermesini bekliyoruz” dedi.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Koç; “İftar çadırlarımız her yıl kendini bilmezler tarafından tahrip ediliyor. Biz vatandaşlarımızın daha ferah ve daha hijyenik bir ortamda iftarlarını açmaları için çaba sarf ediyoruz. Ama bazı kendini bilmezler çadırlarımızı yırtıp zarar veriyorlar. Bu çadırlar milli bir servettir. Herkesin buna dur demesi lazım. Bu yıl kurduğumuz çadırlar geçen yıllara oranla, daha ferah, hijyenik ve daha büyük. Sadece orada yemek yiyenler değil, herkesin o çadıra sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu. Topkan Haber Ajansı