Skip to main content

Göçmen; dönem sözcüsüyüz

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Barosu Başkanı Av. Sabahattin Göçmen, Muş Barosunun dönem sözcülüğünü yaptığını ifade ederek, sadece siyasi konuları değil, Muş’un ekonomik sorunlarını da ele alarak, Muş’un daha güzel bir konuma gelmesini sağlamak için çalıştıklarını da dile getirdi.
 
Radyo 49’da Medya Günlüğü programına katılan, Muş Barosu Başkanı Av. Sabahattin Göçmen, Muş Barosunun şu anda dönem sözcülüğü görevini yaptığını, Baronun avukatların meslek örgütü olduğunu, kendilerinin hem kamu görevi yaptıklarını, hem de serbest olarak sivil hayatın içerisinde olduklarını vurgulayarak, daha güzel bir Muş için çalıştıklarını ifade etti. Göçmen: “Doğu ve Güneydoğu bölge baroları olarak, kendi özgün sorunlarımızı tartışmak amacıyla her ay belirli bir baronun sekreteryasında toplanıyoruz. Geçen dönem Bitlis Barosunun sözcülüğünde gerçekleştirmiştik. Biliyorsunuz Türkiye Barolar seçimi oldu. Bizim Doğu ve Güneydoğu Bölgesi barolarının desteklemiş olduğu, Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar’ın kazanması üzerine, bizim bu toplantımıza kendiside katıldı. Bizim Ankara’daki bürokratlarımızı, büyük kurum temsilcilerini Muş’a davet ettiğimizde, bizim özgün sorunlarımızın Ankara’da tartışılmasına, çok büyük katkı sağlıyorlar. Geçen dönem Türkiye Barolar Birliğinin seminerleri ile ilgili programları vardı. Biz bu programın Muş, Bitlis ve Bingöl Barolarının toplantılarını Muş’ta yapılmasını önerdik. Bu toplantıya yüzlerce kişi katıldı, Muş için olumlu katkıları oldu” dedi.  
 
“ADLİ YARDIMDAN HERKES YARARLANABİLİR”
Muş Barosu Başkanı Av. Sabahattin Göçmen, durumu iyi olmayan vatandaşların, haklarını yasal yollardan aramak için, devletin kendilerine sağladığı imkanlardan yararlanabileceklerini hatırlatarak: “Baro, avukatların meslek örgütüdür. Hem kamu görevi vardır, hem de serbest olarak sivil hayatın içerisinde olmuş olmanın getirileri vardır. Biz adli yardım bürolarımız aracılığıyla, toplumu bilgilendirme seminerleri yaptık. Biz vatandaşlara dedik ki, kendi haklarınızı ve yahutta ihlal edilmiş bir hukukunuzu dile getirebilmek için, siz avukatlardan, barolardan yardım isteyebilirsiniz. Eğer paranız yoksa, devletin bir ödeneği vardır. Buna adli yardım diyoruz. Bu adli yardımdan yararlanabilirsiniz. Her avukat kendi geçimini sağlamak için, mesleğini icra etmek durumundadır. Toplumsal yönden de, toplumun maruz kaldığı hak ihlallerini de kamuya duyurmak, kamuoyunun dikkatini çekmek ve varsa eksiklikler bunu kamuoyuna taşımaktadır. Baromuz kendi örgütlenmesiyle, komisyonlarıyla bunları da değerlendirmektedir” diye konuştu.
 
“STK’LAR OLARAK, ORTAK NOKTALARDA GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK”
Göçmen: “Biz Muş’un sivil toplum örgütü olarak, Muş Barosu olarak Muş’un sadece herhangi siyasi konularını değil, ekonomik sorunlarını da ele alarak, Muş’un daha güzel bir konuma gelmesi, işsizliğin önlenmesi için toplantılar gerçekleştirdik. Çok güzel, özverili çalışmalar oldu. Fikri ne olursa olsun, bunları bu önyargılardan arınarak, ortak noktalarda güzel çalışmalar yaptık. Diyelim ki, anaların ağladığı bir toplumda, Muş sivil toplum örgütü olarak nasıl bir katkı sağlayabiliriz. 55 sivil toplum örgütü toplanarak, ortak bir basın açıklaması yaptık. Türkiye’de çok önemli bir ses getirdi. Bu Muş’un, sivil toplum örgütleri açısından çok güzel bir çalışmasıydı. Biz, sadece benim düşüncem dile getirilsin diye hareket etmedik, objektif davrandık. Baromuza kayıtlı şimdilik 70’e yakın avukat baromuza kayıtlıdır. Muş Adliye Sarayı, diğer çevre illere baktığımızda olumlu yönlerini görüyoruz. Hijyenik olması, Cumhuriyet Başsavcımızın katkılarının olması, Muş Adliye Sarayında bir düzenin oturtulmasını sağlamıştır. Bizim de baro olarak burada bir yerimiz var. Ancak birçok şehirde, Baroların ayrı bir binası vardır. Muş’ta adliye civarında, Muş’a yakışır bir baro binasını kazandırmak istiyoruz. Muş’un mülki amiri olan Sayın Valimizden de bu konuda destek bekliyoruz” dedi.   Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri