Skip to main content

Muş beşinciliğe aday

Muş Haber Fotoğrafı

Elazığ-Muş buluşması kapsamında Elazığ’a giden Muş heyeti, ETSO’da düzenlenen toplantıya katıldı. Elazığ Muş buluşması çerçevesinde Elazığ’a giden Muş heyeti Ticaret Borsası ve Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası (ETSO) Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Elazığ Muş buluşması çerçevesinde Elazığ’a giden, Vali Erdoğan Bektaş başkanlığındaki Muş heyeti Vali Muammer Erol ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nu ziyaretin ardından Ticaret Borsa’sı ve ETSO’yu ziyaret ettiler. İlk olarak Ticaret Borsasını ziyaret eden heyet, Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı M. Ali Dumandağ tarafından karşılandı.
Daha sonra ETSO’ya geçen heyet ETSO konferans Salonunda üyelerle bir araya geldiler. Ziyarette ilk olarak konuşan ETSO Yönetim Kurulu başkanı Ali Şekerdağ, bu ziyaretin Muş ve Elazığ arasındaki ticari işbirliğinin başlangıcı olması temennisinde bulundu.
ETSO Meclis Başkanı Nuri Önal’ın konuşmasının ardından Elazığ’ın tanıtıldığı slayt gösterisi izlendi.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Erdal Koç’un ardından kürsüye gelen Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ’ın çevresindeki illerle bir bütün olduğunu ve Elazığ’daki sağlanacak gelişmelerin doğrudan bu illeri de etkileyeceğini söyledi.
Elazığ’da Vali Yardımcılığı görevinde de bulunan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Elazığ’ın temel sorunlarını hallederek güvenle geleceğe yürüdüğünü vurgulayarak, Elazığ’la ilgili gördüğü eksiklikleri de anlattı.
Vali Bektaş, Muş’un özelliklerinden de bahsederek, civardaki iller içinde 5. metropol olmaya aday olduğunu söyledi. İstanbul’da maliyetten şikayet eden sanayicilerin Muş’a gelmemesi için hiçbir neden olmadığını dile getiren Bektaş; “İstanbul’da maliyetlerden şikayet eden fabrikalar nasıl Mısır’a, Romanya’ya veya başka yerlere gidiyor aynı şekilde Muş’a da gelmemeleri için bir sebep görmüyoruz. Çok yakında iki üç fabrika başlayacak. Bunlar başladığında arkasının geleceğini biliyoruz. Bu şekilde de Muş’ta işsizlik sorununa ekonomiye bir miktar katısı olacağını umuyoruz. Malazgirt’te bir sanayi kolu var. Malazgirt bizim en büyük ilçelerimizden biri. Orada ot biçme makinesi ve ona benzer birçok aparatın üretildiği bir sektör mevcut. Zamanında bir usta tarafından başlatılan bu sektör o ustanın çırakları tarafından imalathanelere giden bir durum vardı. Bunu gördük, arkadaşlarla görüşüp ihtiyaçlarını tespit ettik. Genelde yer sorunlarının olduğunu söylediler, biz de oraya küçük bir Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Bu arkadaşlarımız Malazgirt gibi sanayi ve ekonomini çok zor yaşayabileceği bir bölgede böyle bir imalat yapıyorlarsa biz de onlara destek vermeliyiz. Gerekli görüşmeleri yaptık, eski Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan bu konuda bizlere büyük destekler sundu. Kısmet olursa biz Malazgirt törenlerinde orada 11 fabrikayı tamamlayıp açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
ETSO’da düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ve Muş heyetinin yanı sıra ETDO üyeleri de katıldı. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri