Skip to main content

Müftüden bayanlara konferans

Muş Haber Fotoğrafı

Müftülük tarafından, Merkez ve köylerde görev yapan din görevlileri eşlerine bir konferans verildi
Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen konferansa merkez ve bağlı köylerde görev din görevlilerinin eşleri katıldı. Konferansın açılışında eşine gül takdim eden Müftü Dursun Ali Şeker, konferansa katılan bayanlar tarafından ayakta alkışlandı. İslamiyet’te evliliğin ve ailenin önemine değinen Dursun Ali Şeker, din görevlisinin başarısında eşlerinin büyük katkısı olduğunu belirtti. Din görevlisi eşi olmanın toplumda müstesna bir yeri ve karşılığında mesuliyeti olduğunu hatırlatan Şeker, bir din görevlisi hanımının eşine karşı nasıl davranması gerektiğini Hz. Muhammet’ten örnekler vererek anlattı.
Hz. Peygamber’in (SAV), eşlerine isimlerinin dışında özel isimlerle hitap ettiğini dile getiren Şeker, dolayısıyla eşlere özel isimler vererek, eşler arasındaki sevgi ve muhabbeti artırmak amacıyla bu isimlerle hitap etmenin Hz. Peygamber’in sünneti olduğunu vurguladı. Şeker yaptığı konuşmada; “Ailenin mutluluğu Yüce Allah’ın eşlere vermiş olduğu sevgi ve merhametle gerçekleşir ve devam eder. Tarih boyunca çok büyük sıkıntı, zulüm ve haksızlıklar gören kadına Yüce Yaratıcının doğuştan verdiği hakları İslam dini tescil etmiştir. Töre ve namus cinayetlerinin tasvip edilecek bir tarafı yoktur. Özellikle kızların evlendirilmesi esnasında alınan başlık parası kadının onuruyla bağdaşmamaktadır. Bu paranın alınması doğru değildir. Allah’ın takdir ettiği mirastan kadının mahrum edilmemesi gerekir. Kadın ve erkek birbirine eşit ve birbirinin velisidir. Ancak aralarında bazı biyolojik farklar vardır. Eşlerin birbirine küsmesi doğru değildir. Mümin ve kafir bütün insanlar arasında kul hakkı olduğu gibi karı koca arasında da kul hakkı vardır. Dinde tek evliliğin esastır. Eşlerin kılık kıyafetinin düzgün, temiz ve bakımlı olması gerekir. Eşler arasında acılar ve sevinçler paylaşılmalı. Eşler birbirlerini takdir etmeli ve birbirine hizmet etmeli” dedi.
Kadınların eğitimli olması gerektiğini vurgulayan Şeker açıklamasında; “Eve helal kazanç getirme hususunda dikkatli olunmalıdır. Harcamaların en hayırlısının aileye yapılan harcamadır. Kadınlarımızın mutlaka eğitimli olması gerekir. Töre ve namus cinayetlerinin tasvip edilecek bir tarafı olmadığı gibi kız erkek ayırımı yapmadan özellikle kız çocuklarının okutulması ve eğitilmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.
Müftü Dursun Ali Şeker, din görevlileri eşlerinin mahallesindeki hanımları teşvik ederek, Halk Eğitimi Merkeziyle yapılan işbirliğiyle Kuran Kurslarında açılan okuma yazma kurslarına katılmalarını sağlamalarını, okuma yazma bilmeyen hiçbir hanımın kalmaması için gayret göstermelerini istedi.
Konferansın amacının din görevlisi eşleri arasında tanışma ve kaynaşmayı amaçladığını belirten Şeker, hanımların özellikle kendilerine mahsus dini bilgileri din görevlileri eşleri vasıtasıyla öğrendiklerini, bu sebeple din görevlisi eşlerinin dini, sosyal ve kültürel yönden kendini yetiştirmeleri ve diğer hanımlara her yönüyle örnek olmaları gerektiğinin altını çizdi.
Konferans Kuran Kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler ve yapılan ikramla sona erdi.
 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri