Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Bulanık
  • Bulanık Kütüphane Müdürlüğünden kütüphaneler haftası mesajı

Bulanık Kütüphane Müdürlüğünden kütüphaneler haftası mesajı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’un Bulanık İlçe Kütüphane Müdür Vekili Metin Ardil, önümüzdeki hafta kutlanacak olan kütüphaneler haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ardil yayınladığı mesajında hafta ile ilgili 30 Mart ile 05 Nisan tarihleri arasında kitap sergisinin açılacağını belirterek tüm Bulanık Halkını sergiye davet etti. Ardil; “Her Yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle sürdürülen ‘Kütüphaneler Haftasının 45’incisi 30 Mart-05 Nisan 2009 tarihleri arasında kutlanacaktır. Biliyoruz ki bir ülkenin kültürel, ekonomik ve sosyal kalkınmasında kütüphanelerin büyük rolü ve önemi vardır. Kütüphane ve kütüphanecilik kavramının batı ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de özellikle son yıllarda büyük gelişmeler gösterdiği görülmektedir. Gelişen teknolojiye paralel olarak kütüphanelerimizde günden güne gelişmekte ve bu değişime ayak uydurarak çağın gerisinde kalmamaya çalışmaktadır” dedi.

Ardil, mesajında; “Amacımız insanlarımızın daha çok okuması, araştırması tükettiği kadar üretmesi sorunları hoşgörü ve bilgi ile çözmesi, bunu bir yaşam biçimi haline getirmesidir. Böyle gelişmiş bilgili insanın öne çıkarıldığı bir toplumda sorunların daha kolay çözüleceği barışın ve kaynaşmanın daha çabuk sağlanabileceği, üretimin arttırılabileceği görüşündeyim. Okuyan, araştıran insan çok üreten insandır. Sorunları hoşgörü ve bilgi ile çözecek ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmek topluma artı değerler katacaktır. Gelişmiş; bilgili, hoşgörülü ve geniş ufuklu bireylerin, üretim toplumunu meydana getireceği ise bir başka gerçektir. Bilindiği gibi, bir toplumun her yönden kalkınmış olması, o toplumun sorumluluğunu üzerine alacak genç kuşakların çok iyi yetişmiş olmasıyla mümkündür. Bu bakımdan geleceğin büyükleri olacak çocuklarımızın ve gençlerimizin, hızla gelişen karmaşık bir dünyada ilim, kültür ve sanat alanlarında daha iyi yetişerek geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları gerekmektedir. Bunun için, gençlerimizin eğitim ve öğretimlerini sürdürürken, bir yandan da okumak, bilgilerini arttırmak, çevreyle kolaylıkla anlaşıp uyuşarak, faydalı ilişkiler kurmalarına yardımcı olacak; okuma alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir. Günümüzde ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük katkısı olan halk kütüphanelerimiz, her yaş ve seviyedeki halkımızın okuma ihtiyacını karşılayarak çeşitli konulardaki kitapları bünyesinde bulunduran, bunları ücretsiz olarak okuyucuların hizmetine sunan kamu kuruluşlarıdır. Bilgiyi toplayan, koruyan ve hizmete sunan halk kütüphaneleri, bilgi ve belge kaynaklarının hızlı artışı ve kullanıcı ihtiyaçlarının değişmesi sonucunda, teknolojinin olanaklarından daha çok yararlanır hale gelmiştir. Bu hızlı değişime ayak uydurabilmek için kütüphaneler de son yıllarda bilgisayar kullanmaya başlamışlardır. Hafta ile ilgili 30 Mart ile 05 Nisan tarihleri arasında kitap sergisi açılacaktır tüm halkımız davetlidir” ifadelerine yer verdi.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri