Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Muş’un geleceğinin Tarım ve hayvancılıktan geçtiğini vurgulayarak Tarım ve hayvancılığa yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti. Sıcak Paranın bankalar ile vatandaş arasında gidip geldiğine dikkat çeken Demirtürkoğlu esnafın zor günler geçirdiğini söyledi.
Muş’un geleceğinin Tarım ve Hayvancılığa dayalı olduğunu söyleyen Demirtürkoğlu, Muş esnafının kan ağladığını, Sıcak paranın bankalar ile vatandaş arasında gidip geldiğini ve Kasasında sıcak para göremeyen esnafın ödemelerinde güçlük çektiğini kaydetti
Esnafın içinde bulunduğu duruma yönelik açıklamada bulunan Demirtürkoğlu Muş’ta yapılması amaçlanan yatırımların yanı sıra Muş’un ancak tarım ve hayvancılığa dayalı çalışmalar sonucu iyi bir yere ulaştırılabileceğini kaydederek konuya farklı bir yaklaşımla çözüme bir tek Vali Erdoğan Bektaş’ın yatırım çalışmaları ile ulaşılamayacağını, Siyasilerinde bu konuda yoğun mesai harcamaları gerektiğini söyledi.
Muş’ta işsizliğin hat safhalara ulaştığını belirten Demirtürkoğlu İlimizde bulunan esnafın zor şartlar altında çalışmak zorunda kaldığını ve çözüm olma yolunda yeni arayışların Tarım ve Hayvancılıkla sağlanabileceğini ifade etti.
Vali Erdoğan Bektaş’ın göreve gelmesinin ardından Muş’ta yatırımlara yönelik girişimlerini takdirle karşıladıklarını ve bunun yanı sıra siyasilerinde bu noktaya eğilim göstermeleri gerektiğini savunan Demirtürkoğlu kış memleketi olan Muş’ta köylü vatandaşların 5–6 ay evine kapanması ve şehir merkezine gidip gelmemesi esnafa etki yapıyor. Öte yandan şehir merkezinde olan memur ve işçi kesimi de aybaşı ödemelerini ve alış verişlerini kredi kartı ve banka işlemleri ile yürütmekten esnafa pek fazla bir iş düşmüyor. Bu gidişatın tek çözümü tarım ve özellikle hayvancılığa yönelik yeni adımların atılması gerekmektedir diye konuştu.
DUMANSIZ FABRİKA ÜNİVERSİTE
Üniversitesin ilin kalkınmasında dumansız fabrika olduğunu ve tarım ve hayvancılığa yönelik bölümlerin açılması gerektiğine vurgu yapan Demirtükoğlu, Muş Alparslan Üniversitesinin Muş’ta dumansız fabrika görevi göreceğini ve gelecek dönemlerde öğrenci sayılarında artış olması ve ilimize yarar sağlayacağına inandığım Hayvancılık ve Tarıma dayalı fakülte ve bölümlerin açılması inanıyorum ki ilimiz için kurtuluş olacaktır. Gelişime ayak uyduran ve geri kalmayan bir il olmaktan kurtulmak isteyen bir toplumumuz var. Bunun önüne yetki sahiplerimizin ilin çoğrafi yapısına göre işleyiş içerisinde olması ve ona göre hareket etmesi gerekmektedir. Bir üniversite demek ilin kalkınmasında dumansız fabrika demektir. Bizde Muş Alparslan Üniversitesini Muş’un dumansız fabrikası olarak görüyor esnafın yaşadığı sıkıntılara bu şekilde son vereceğimize inanıyorum dedi.
Günaydın Muş Gazetesi