Skip to main content

Vali hedefinde ısrarlı

Muş Haber Fotoğrafı

26 Ağustos’ta 26 Fabrikanın açılışını gerçekleştirmek için hummalı çalışmalar içerisine giren Vali Erdoğan Bektaş, çok büyük bir hedef belirlediklerinin farkında olduklarını ve bunu başarmak için ne gerekirse yapacaklarını söyledi.

Vali Erdoğan Bektaş, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi törenlerinde Muş’ta açmayı planladıkları 26 fabrika için çalışmalar sürdürdüklerini kaydederek sürdürülen fabrikalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan’ı bir okul açılışı için Muş’a davet etmeyeceklerini kaydeden Vali Bektaş, belirlenen hedefe ulaşmak için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

Vali Erdoğan Bektaş, 26 Ağustos 2009’da düzenlenecek olan Malazgirt Zaferi törenlerine kadar 26 fabrikayı faal hale getirip açılışlarını da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yaptırmayı hedeflediklerini söyledi.

Muş Valiliği tarafından düzenlenen 1. Muş Geliştirme İstişare Toplantısı’nda konuşan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş’un kalkınması için büyük bir hedef belirlediklerini açıkladı. Muş Polis Evi’nde iş adamları ve esnafların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Erdoğan Bektaş, “26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nde ilimizde 26 fabrikanın açılışını yapmayı planlıyoruz. Bu oldukça büyük bir hedef. Ama biz kendimize büyük bir hedef belirledik. 26 Ağustos’a kadar bu hedefe ulaşmaya çalışacağız. Ancak bu rakam 26 olmazsa da 18 olur, 20 olur. Ama biz tümü çabamızı sarf edeceğiz. Umarım bu rakama ulaşırız” dedi.

Muş Organize Sanayi Bölgesi’nde de faaliyetlerin yürütüldüğünü ve buraya girişimcileri çekebilmek ve yatırım yapmalarını sağlamak için çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, özel sektör tarafından Muş’ta yapılan Çimsan Çimento Fabrikası’nın da önemli bir yatırım olduğuna değindi. 250 kişinin istihdam edildiği fabrikayı Muş’a kazandıran yatırımcılara Muş’un sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

26 Ağustos’ta açmayı planladıkları fabrikalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, “Tekel’e ait boş bekleyen 5 adet depomuz vardı. Bu depoların İl Özel İdaresi’ne devrini sağladıktan sonra İstanbul’da faaliyet gösteren girişimcilere kiraya verdik. Biz çok cüzi bir miktarda 25 yıllığına bu depoları kiraya verdik. Bizim kira gelirinde gözümüz yok. Bizim amacımız İstanbul’dan daha ucuz maliyetti illere gitmeyi planlayan girişimcilerin Muş’a gelmelerini sağlamaktır. Bu beş tane depoda girişimciler tarafından 2 tana ayakkabı fabrikası 1 tane çorap fabrikası ve 1 tane tekstil fabrikası kurulacak. Buraya gelen girişimci bedava yer ve ucuz maliyetle faaliyetini sürdürme imkanı bulacak” dedi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde 10 tane tarım imalatı yapacak fabrika kurmak için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, “Malazgirt ilçesinde küçük çaplı atölyelerde tarım aletleri imalatı yapılıyordu. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ın da ciddi destekleri ile belirlenen bir arazide fabrikalar kurup buradaki imalatçı esnaflarımıza kredili şekilde satacağız. Bu çalışma ile buradaki imalat artış kaydedip modern bir hale gelecek. Malazgirt’te ki tarım aletleri imalatı daha geniş pazarlara hitap edip hatta ihracat yapılabilecek konuma gelecektir” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri