Skip to main content

Yolcu son yolculuğuna uğurlandı

Muş Haber Fotoğrafı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerin askeri araca ateş açması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Zeki Yolcu’nun cenazesi, Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Sarıpınar beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam nöbetten dönen askerleri taşıyan askeri araca ateş açılması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Zeki Yolcu’nun cenazesi, ambulans uçakla Mardin’den Muş’a getirildikten sonra ambulansla ailesinin yaşadığı Bulanık ilçesinin Sarıpınar beldesine götürüldü. Şehit onbaşının cenazesi belediye binasına getirilerek ailesine gösterildi. Şehit onbaşının cenazesini gören yakınları gözyaşına boğuldular.

Şehit onbaşının cenazesi daha sonra omuzlara alınarak belediye binası önündeki tören alanına getirildi. Sarıpınar Belediyesi önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende şehidin kısa öz geçmişi okundu. Törende yapılan konuşmaların ardından kılınan cenaze namazını müteakip omuzlara alınarak Sarıpınar beldesi mezarlığına götürülen Zeki Yolcu, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenazeye Muş Valisi Erdoğan Bektaş, 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İl Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Dişli, Bulanık Kaymakamı Fatih Aksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, 34. Motorlu Piyade Tugayı Kurmay Başkanı, Kurmay Albay Erdoğan Baykal, Muş Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert askeri erkân, belde belediye başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sarıpınar Beldesi’nde geçici köy korucusu olan Abdulcebbar Yolcu’nun 5 kız 6 erkek toplam 11 çocuğundan en büyük ikinci çocuğu olan Zeki Yolcu’nun askerliğinin bitmesine 45 gün kaldığı bildirildi. Şehit Onbaşının İstanbul’da tekstil işinde çalıştığı belirtilirken, İstanbul’da yaşayan teyzesi kızı Semra Laçin ile geçen yıl nişanlandığı öğrenildi. Askerden döner dönmez düğün yapacak olan şehit onbaşının ailesi tarafından hazırlanan çeyizleri sadece evin odasında kaldı.

Törenin ardından açıklamada bulunan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, “Sarıpınar Beldesi’nin halkı şehitleri ile gurur duyacaktır. Tabi hiç kimse genç yaşta çocuklarımızın toprağa düşmesinden mutlu ve memnun değildir. Herkes olan biteni görüyor. Her şey herkesin gözü önünde olup bitiyor. Kimin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor. Biz şehit ailesinin acılarını paylaşmak için geldik. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılan konuşma da ise “Bugün burada, milletimizin namus ve şerefine, 10 asırlık Türk yurdunun kutsallığına kastetmeye kalkışan, eli kanlı bölücü terör örgütü mensuplarına karşı Şırnak ili Cizre İlçesi ve Esentepe Karakol Bölgesinde icra edilecek, iç güvenlik harekatına intikali esnasında/Cizre-Nusaybin ana karayolunda/24 Aralık 2008 Çarşamba günü saat. 16.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarının araç üzerine açmış oldukları ateş sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Zeki Yolcu’yu son yolculuğuna uğurlamak için toplanmış bulunmaktayız.

Bir evladımızı daha kaybetmenin derin acısı içerisindeyiz. Başta kahraman şehidimizin vakur ailesi olmak üzere, silah arkadaşlarına ve Aziz Türk Milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. Türkiye yıllardan beri, başta bölücülük olmak üzere terörün her türlüsüne karşı olağan üstü bir azim ve sabırla mücadele etmekte, bu uğurda yıllardır binlerce masum insanını şehit vermektedir. Türk Milleti, başka milletlerde olmayan çok değerli hasletlere sahiptir. Cesaret ve kahramanlıkları ile düşmanlarını bile hayran bırakan Çanakkale şehitlerinin torunları olan askerlerimizdeki bu yüksek ruh hali, onları doğuran ve askere gönderirken “vatana kurban olsun’ diye eline kına yakan, analarımızın yüceliğinin evlatlarına yansımasıdır.

O analar ki Kurtuluş Savaşında, ıslanmasın diye bebeğinin kundağını, top mermisine sarmış, bir evladı şehit olduğunda ‘Vatan Sağ olsun, bir tane oğlum daha var, o da bu vatana feda olsun’ diyerek vatan sevgisini, evlat sevgisinin üstünde tutmuşlardır. Ne mutlu bizlere ki böyle analara sahibiz.

Aziz şehidimizin şanlı ailesi;
En kıymetli varlığınızı kaybetmenizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Onunla ne kadar övünseniz, ne kadar gurur duysanız azdır. Teselliniz vatan uğruna şehit vermenin, şehit anası, babası ve şehit kardeşi olmanın haklı gururudur. Unutmayınız ki sizlerin varlığı, güçlü ve dik duruşu bizleri daha güçlü kılmakta, sizlerden aldığımız güvenle, Türkiye Cumhuriyeti geleceğe daha emin adımlarla yürümektedir.

Aziz şehidim;
Ebedi mekânında rahat uyu! Şahadet mertebesine ulaşan diğer yiğitlerimiz gibi, türk birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak, sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edeceksin. Çünkü sen ve senin gibi cesaret ve feragatin timsali olan Türk askeri; ‘bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ mısralarını damarlarındaki asil kanda hissetmiştir. Silah arkadaşların olarak aziz hatıranı sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz.
Sizleri unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Sizlerden almış olduğumuz güç, azim ve irade ile her karışını kanlarınızla sulayarak, bizlere emanet ettiğiniz kutsal vatan topraklarını, milletimizin birlik ve beraberliğini, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletini ilelebet payidar kılacak ve sizlerin şan ve şerefini sonsuza kadar yaşatacağız.

Bu duygularla, Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, Şehit Piyade Er Zeki Yolcu’yu son yolculuğuna uğurlarken; ailesi ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. Şehit zeki, ruhun şad, mekânın cennet olsun” denildi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri