Skip to main content

Sağlık-Sen`den Karayollaru Müdürlüğüne tepki

Muş Haber Fotoğrafı

Sağlık Sen Muş Şube Başkanı Kuzey Vurar, önceki gün Muş Şeker Fabrikası mevkiinde yaşanan ve üç kişinin yaralandığı trafik kazasında Karayolları Müdürlüğü’nün büyük ihmali olduğunu belirtti.

Meydana gelen trafik kazasında yaralanan kişilerin sendika üyeleri olduğunu ve yaşanan kazanın kendilerini üzdüğünü söyleyen Sağlık Sen Muş Şube Başkanı Kuzey Vurar, tek tesellilerinin kazada can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi. Şeker Fabrikası mevkiinde köprü yapım çalışması olduğunu ve herhangi bir işaret olmadığını söyleyen Kuzey Vurar, Karayolları Müdürlüğü’nün bölgede gerekli tedbirleri alması gerektiğini aksi halde ölümlü kazaların yaşanabileceğini kaydetti.

Karayolları Müdürlüğü’nün Muş-Hasköy arasında yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini ama çalışma bölgesinde hiçbir işaretin olmamasına da anlam veremediklerini söyleyen Vurar; “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan Nuri Gökaslan, Zülküf Taş ve Murat Özmen isimli teknisyen arkadaşlarımız maalesef neredeyse Karayolları Müdürlüğünün ihmalkarlığının kurbanı oluyorlardı. Arkadaşlarımıza Muş Sağlık Sen olarak acil şifalar diliyoruz. Şeker Fabrikası mevkisinde yapılan çift şeritli köprü çalışmasında ne bir uyarı levhası, ne bir sinyalizasyon, ne bir şerit, ne de bir güvenlik önlemi vardı. Orada sadece ölüme davetiye vardı. Sağ olsun karayolları yetkilileri hafta sonu tatilinin keyfini çıkarırken Muş Devlet Hastanesi’nde adeta bir can pazarı yaşanıyordu. Allah’tan can kaybı yaşanmadı ama arkadaşlarımız ağır yaralandılar ve üç arkadaşımız da yoğun bakımda müşahede altına alındılar. Ayrıca Muş Devlet Hastanesi Acil Servis Sağlık çalışanlarına göstermiş oldukları büyük özverili çalışmalarından dolayı Muş Sağlık-Sen olarak teşekkür ediyor kazada yaralanan arkadaşlarımıza acil şifalar, yakınlarına büyük geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

Yetkilileri göreve davet eden Vurar; “Günlerdir çalışması süren ve ne zaman bitirileceği hakkında kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmayan, Muş-Hasköy arasındaki yol çalışmaları, ölümle sonuçlanacak kazalara davetiye çıkarıyor. Muş-Hasköy karayolu bağlantı yolu, gerekli trafik düzenlemesi yapılmadığı ve yönlendirme levhaları bulunmadığı için halen normal trafik akışına açık olduğu görülmektedir. Muş çıkışında Sungu Beldesi Köprü Kavşağı civarında yol ve köprü çalışması yapılırken hiçbir işaretleme yapılmamıştır. İşi kimin yaptığı belli değildir. Gerekli kurumlar tarafından hiçbir önlem alınmamıştır. Ama kazadan hemen sonra gerekli tedbirler alınarak göz boyama yapılmış ve suçlarını kapatmaya çalışmışlardır. Bu işin adını koymayı da Muş Halkına bırakıyoruz. Çalışma bölgesinde hasarlı ve yaralamalı kazalar meydana gelmektedir. Aldığımız bilgilere göre daha bundan iki hafta önce aynı yerde böyle bir kaza daha olmuş. Trafik kazalarının ölümlü kazalar boyutuna ulaşmasına sebep olmamak için tüm yetkilileri, ilgili kurum, kuruluş ve kişileri göreve çağırıyoruz” dedi.

“Parasal değerle ve emekle ödenebilecek hiçbir bedel insan hayatından pahalı ve değerli olmadığının unutulmaması gerekir” diyen Sağlık Sen Muş Şube Başkanı Kuzey Vurar yaptığı açıklamada; “Memleketimiz adına yapılan bütün güzel çalışmaları Muş Sağlık-Sen olarak biz de sonuna kadar destekliyoruz ama bir iş yapılırken gerekli önlemler alınır gerekli önlemleri almak, bir insanın yaşamını kurtarmak için harcanacak çabalardan daha kolaydır. Parasal değerle ve emekle ödenebilecek hiçbir bedel insan hayatından pahalı ve değerli olmadığının unutulmaması gerekir. Muş Sağlık-Sen olarak bunları söylüyoruz ama şimdi Karayolları Yetkilileri bu söylediklerimizi yalanlayacak herhangi bir ihmalin olmadığını memleket için hizmet verdiklerini söyleyerek herkesi uyutarak her zaman ki gibi kendilerini aklayacaktır. Olan da kaza yapan insanlara olacak. Kim düşünür ki bu insanları ölürler mi, sakat mı kalır ne olursa olsun birkaç gün sonra unutulur giderler. Umarım bu sefer böyle olmaz, biz Muş Sağlık-Sen olarak Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’a güveniyoruz. Bu konuyla ilgili tahkikatı yaptırıp suçlu ve ihmali olan yetkililer hakkında gerekli yasal işlemi başlatıp hesabını soracağını biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri